• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Čikagu prvi "brejk", Pol uz zvuk sirene

Bulsi pobijedili Netse u Bruklinu, 92:80. "Dabl-dabl" učinci Denga, Buzera i Noe. Poenom Krisa Pola sa sirenom Klipersi i drugi put savladali Memfis.

 NBA: Čikagu prvi "brejk", Pol uz zvuk sirene Izvor: MONDO

Uprkos povredi Joakima Noe, zbog koje je u prvom meču serije jedva hodao, Čikago je uspio da u noći između ponedjeljka i utorka ostvari izuzetno važnu pobjedu nad Bruklinom.

Francuz je uspio da savlada bol i značajno doprinese uspjehu ekipe, sa 11 poena i deset skokova. Karlos Buzer ubacio je 13 poena, uz 12 uhvaćenih lopti, a Luol Deng 15 (takođe deset skokova).

BRUKLIN - ČIKAGO 82:90 (17:20, 29:27, 11:22, 25:21)

Snažnom igrom i čvrstom odbranom, momci iz Čikaga uspjeli su da u trećoj četvrtini svedu napad domaćina na 11 poena. U toj dionici "bikovi" su stekli i do tada najveće vođstvo, "plus 12" (67:55).

Uprkos tome, Bruklin je uspio da se u posljednjoj četvrtini vrati u meč. Trojkom Džoa Džonsona prednost gostiju smanjena je na "minus 4" (76:80). Međutim, Čikago je, ipak, u finišu odolio napadima i postao prvi tim koji je u ovosezonskom plej-ofu slavio u gostima.

"Osjećao sam da je cijeli tim igrao strastveno i to je bio plus, zato što je u prvoj utakmici sve to ružno izgledalo", rekao je Noa poslije meča.

Najbolji igrač domaćih bio je centar Bruk Lopez, sa ubačenih 21 poena. Skor u seriji sada je 1:1.

KRIS POL HEROJ EL-EJA

Dugo su se Klipersi mučili sa Memfisom i na kraju izvojevali pobjedu uz zvuk sirene. Odgovornost je preuzeo Kris Pol i ispunio očekivanja.

Tim iz Los Anđelesa tek je drugi put u istoriji franšize uspio da povede u plej-of seriji skorom 2:0. Prethodno je to uspio samo 2006. godine, kada je u pet mečeva bio bolji od Denvera.

Za maksimalni učinak na domaćem terenu ekipa Vinija Del Negra najviše bi trebalo da bude zahvalna Krisu Polu.

KLIPERSI - MEMFIS 93:91 (26:26,18:24, 27:25, 20:18).

Iako su gosti u posljednjoj četvrtini bili u zaostatku i 12 poena i u minusu dočekali i završnicu (3:46 do kraja gubili sedam poena), poenima Majka Konlija i Darela Artura kreirali su seriju 9:2, poslije koje je bilo neriješeno, 1:37 do kraja.

Kris Pol potom je opet donio Klipersima dva poena prednosti, a Mark Gasol 13 sekundi prije kraja izjednačio zakucavanjem (91:91). Memfis je potom odlučio da brani posljednji napad, ali Toni Alen nije uspio da zaustavi jednu od dvije najveće zvijezde domaćeg tima.

Pogledajte kako je to izgledalo.

"Ako si takmičar onda je to ono što voliš, a Kris posebno obožava taj dio igre", izjavio je Del Negro poslije meča.

Pol je u drugom poluvremenu nosio svoj tim (ubacio 19 od svoja 24 poena), a u prvom su to činili Blejk Grifin (15 od 21 ukupno) i Džamal Kroford (13 od 15). Obojica su u uvodnom poluvremenu bili izuzetno precizni, pa su pogodili 13 od 19 šuteva.

U redovima Memfisa najraspoloženiji je bio Majk Konli, sa 28 ubačenih poena i devet asistencija.

(MONDO, foto: Beta/AP/Kathy Willens)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC