• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Spriječiti Zvezdin skok i kontre

Trener Miroslav Nikolić dobro zna kvalitete rivala u polufinalu Fajnal fora ABA lige. Plejmejker Ćapin obećava: "Nećemo se štediti".

 RADNIČKI: Spriječiti Zvezdin skok i kontre Izvor: MONDO

Iako su na početku sezone zacrtali plasman među najboljih šest ekipa na Jadranu kao svoj primarni cilj, i košarkaši Radničkog iz Kragujevca udaljeni su samo 40 minuta od plasmana u Evroligu.

U polufinalu završnog turnira ABA lige igraće protiv Crvene zvezde Telekom, sa kojom su se ove sezone sastali četiri puta i jednom je pobijedili, u posljednjem kolu ligaškog dijela regionalnog takmičenja.

Među ekipama nema tajni, a najbolji igrač Kragujevčana obećava borbu.

"Navijači mogu da očekuju da se nećemo štediti. Pitanje sticanja prava na Evroligu i borba za titulu prvaka Jadrana je sada pitanje jedne jedine utakmice. Zvezda je od početka ciljala ovakav meč, a mi smo iz prikrajka došli u ovu poziciju i mislim da nam je u tom smislu lakši položaj. Nastojaćemo da kontrolišemo utakmicu, da stvorimo šansu za finale i ugrabimo je u tih 40 minuta koji nas čekaju. Vjerujem da možemo da prelomimo utakmicu u našu korist", izjavio je za klupski sajt Aleksandar Ćapin.

Isto razmišlja i trener Miroslav Nikolić. U najavi meča još jednom je istakao da njegova ekipa može svakoga da pobijedi, ali i od svakoga da izgubi.

"Utakmica u Laktašima je od onih "50-50%". Jednako smo motivisani i mi i oni, moguće je da opet bude meč na "jednu loptu", kao naš posljednji. Vjerujem da će naši igrači da imaju veću koncentraciju", izjavio je iskusni stručnjak.

Prema njegovim riječima, nekoliko predstojećih treninga iskoristiće da razradi detalje "koji vode ka pobjedi" i, ujedno, da otkloni nedostatke.

"Neću da iznosim kojom taktikom ćemo nastojati da dođemo do finala. Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo jači i u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagrađujemo koš, da dobijamo duele u vazduhu, u tom slučaju naši igrači će biti ti koji će da nose igru", dodao je on.

U analizi utakmice otkrio je da je jasno uočio mane svog tima u najubjedljivijem ovosezonskom porazu od crveno-bijelih, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Zvezda nas je jedino u Kupu apsolutno nadigrala, prije svega fenomenalnom odbranom. Ćapina su nam tada paralisali, pokušavali smo pasom da dođemo do nekih rješenja, ali nismo bili najumješniji. Morali smo da budemo raznovrsniji, da imamo sekundarne kontra-napade, da dodajemo više... Sve su to pouke iz te utakmice koje sada treba da primjenimo u Laktašima. Zvezdini su aduti skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige", podvukao je Nikolić.

Ekipa Radničkog kreće iz Kragujevca za Laktaše u utorak u 10 časova, a polufinale protiv Zvezde zakazano je za četvrtak od 17 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC