• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević pred put: Mi smo ti kao opruga!

"Što je veći pritisak, to više odskočimo", poručio je trener košarkaša Partizana mt:s uoči polaska na Fajnal-for turnir ABA lige.

  Vujošević pred put: Mi smo ti kao opruga!  Izvor: MONDO

U pravo vrijeme, pred Fajnal-for regionalne lige i borbe za plasman u Evroligu naredne sezone, Partizan mt:s napravio je seriju pobjeda.

Sa maksimalnim skorom u Superligi Srbije i pobjedom u "vječitom derbiju" u međuvremenu, tim Duška Vujoševića dočekuje F4 dobro raspoložen i u punom sastavu. Dva dana uoči polufinalne utakmice sa domaćinom Igokeom, nekoliko minuta poslije završnog treninga u "Pioniru", trener šampiona Srbije podsjetio je da niko u klubu nije davao velika obećanja u vezi sa rezultatom, već samo ona koja se tiču rada.

"Sjetimo se početka sezone, različitih prognoza i procjena... Pred nama nije prolazno vrijeme, već ključni momenti. Govorili smo da imamo mlad tim kojem je potrebno vrijeme da bismo ga podigli. Naravno, bez želje da pravimo amnestiju od dobrih rezultata", rekao je Vujošević u utorak poslije podneva.

Konferencija za medije kasnila je skoro pola časa, što je trener crno-bijelih opravdao riječima...

"Trening je trajao duže nego što je bilo predviđeno, iz prostog razloga što neke stvari ne možemo da radimo na gostujućem terenu".

Osvrćući se ka oscilacijama svog tima Vujošević je konstatovao da su one bile i pozitivne i negativne.

"Nekad smo pružali više nego što je to bilo očekivano, a nekada su padovi bili ispod nivoa na kojem sam mislio da bi mogli da budu".

Komentarišući dodjelu organizacije završnog turnira klubu iz Laktaša, Vujošević je konstatovao da bi i Crvena zvezda i Partizan imali veće šanse za uspjeh, da je turnir organizovan u Beogradu. Prema njegovim riječima, Igokea je kao pobjednik takmičenja stekla moralno pravo da ugosti najbolje klubove iz regiona, ali...

"Nije mi jasno zašto turnir nije organizovan u Beogradu, gdje ima najviše iracionalnih navijača dva kluba učesnika. Propozicije su takve da su oštetili Igokeu i mi nismo za to krivi, već smo i mi žrtve. Da nije bilo propusta u tumačenju pravila sigurno ne bismo tamo igrali i sigurno Igokea ne bi bila toliko motivisana. Ne želim da se prikaže da smo mi to izazvali".

Uobičajena tema konferencija na kojima govori trener Partizana mt:s je nezavidna finansijska situacija u klubu, a tako je bilo i ovog utorka.

Štaviše, Vujošević ocijenio je da njegov tim putuje na završni turnir suočen sa velikim finansijskim pritiskom.

"Momci su neredovno plaćeni, a i na tome što dobijaju moramo da se zahvalimo Telekomu Srbija, NIS-u i Dunav osiguranju. Van toga ništa se nije promijenilo. Igrači su primili četiri plate, a četvorica i petu. Dakle, i mi imamo pritisak, najveći kada su plate u pitanju. Osnovna opasnost je to što igrači mogu da izađu iz ugovora, ali ih određen kvalitet rada, motivisanost i pripadnost klubu vezuju. Plaćeni su akontaciono. Ne interesuju me drugi, ali je žalosno što stalno kukamo...", rekao je i podvukao:

"E, u toj atmosferi idemo tamo..."

Prema Vujoševićevim riječima zdravstveno stanje u ekipi je dobro, neki igrači imaju "sitne" povrede, uobičajene za ovaj dio sezone, a ljekare crno-bijelih jedino brinu problemi sa hrskavicama koljena Marka Čakarevića.

Vujošević narednog rivala, Igokeu, poštuje i ističe da tim Dragana Bajića ima i individualne i kolektivne kvalitete.

"Osvajanje prvog mjesta govori kakav su uspjeh napravili. Imaju ekipu sastavljenu od kvalitetnih igrača... Možete da igrate preko veze, ali ne možete da igrate dobro preko veze. Svi su u stanju da se podrede kolektivu. Glupo je trošiti riječi na pohvale, ali napravili su najveći uspjeh od svih ekipa u odnosu na predviđanja".

Šef struke šampiona Srbije ne smatra da će iskustvo igranja velikih utakmica Partizana mt:s biti prednost u borbi sa domaćinom Fajnal-fora, zato što smatra da Igokea ima iskusnije pojedince u timu od crno-bijelih. Uprkos problemima, Vujošević je poručio da njegov tim putuje oran i pun entuzijazma.

"Vidi se da Košarkaški klub Partizan napravljen od jednog komada, kao opruga. Što je pritisak jači, više se odskoči", slikovito je poručio Vujošević u posljednjem govoru pred put u Republiku Srpsku.

Utakmica Igokea - Partizan mt:s počinje u četvrtak uveče u 21 čas, četiri sata poslije prvog polufinala u kojem se sastaju Radnički Kragujevac - Crvena zvezda Telekom.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC