• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši Igokee za djecu bez roditelja

Košarkaši Igokee posjetili Dom za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci i obradovali mališane poklonima, a onda i zaigrali basket...

 Košarkaši Igokee za djecu bez roditelja Izvor: MONDO

Samo dan pred Fajnal for ABA lige košarkaši Igokee odvojili su malo vremena i pokazali humanost. Na inicijativu samih igrača u protekle tri sedmice prikupljeni su vrijedni pokloni koje su igrači, trener i predstavnici kluba u utorak odnijeli djeci bez roditelja u domu „Rada Vranješević“.

Igrači Igokee, od kojih su neki i sami roditelji, još jednom su pokazali da imaju veliko srce i uz pomoć prijatelja prikupili su za mališane odjeću, hranu, igračke pa čak i namještaj, a sve su to sami iznosili iz kamiona, na oduševljenje dječice iz Doma koja su radosno pomagala.



Kapiten Igokee Milan Dozet rekao je da im nije baš drago što su njihovu akciju ispratili novinari, jer to nije bio razlog zbog koje su je pokrenuli, ali je istakao da su svi srećni što ipak mogu da pomognu.

„Ove sezone smo nekoliko puta radili prikupljanje priloga i pomoći ljudima koje je to sigurno mnogo potrebnije nego nama. U ovom slučaju radi se o djeci koja nisu imala sreću da rastu kao mi, uz roditelje. Mislim da koliko god njima znači ovo što smo danas donijeli, puno više znači nama i da nam je značilo u vaspitanju naše djece. Razgovarali smo sa našom djecom kako je sreća davati, a ne čuvati neke stvari samo za sebe i sl. Drago nam je što možemo da pomognemo i sigurno da ćemo i budućnosti raditi tako nešto i za njih i za ostale. Jedino nam je malo krivo zbog novinara, ali nema veze, bitno je da djeca dobiju nešto. Mislili smo šta da im kupimo, šta da ih zadovolji, prva ideja je bila igračke,onda smo se sjetili televizora što će im sigurno značiti, svi mogu da ga gledaju, kupili smo i par kreveta i ostalo“, rekao je Dozet.

Posjeta košarkaša Igokee obradovala je djecu u Domu „Rada Vranješević“, a bila je to prilika i da zaigraju basket sa košarkašima čije su pobjede često gledali preko televizije ove sezone. Naravno u majicama KK Igokea koje su takođe dobili.

„Zadovoljan sam poklonima i njihovom posjetom, drago mi je što su došli ovdje da se družimo. Na ovom Fajnal foru navijam na F4 za Crvenu zvezdu, ali sutra navijam za Igokeu naravno“, rekao je K.S. jedan od štićenika doma koji je među prvima „pikao“ loptu sa pobjednicima regularnog dijela ABA lige.



Trener Dragan Bajić pohvalio je svoju ekipu, koju posmatra kao jednu veliku porodicu.

"Danas smo u slobodnom terminu odvojili vremena da posjetimo ovaj dom i da toj djeci doniramo neke važne stvari koje će njima biti potrebne. Oo nije prva akcija ovog tipa, ja sam govorio za ove momke da su oni jako dobri ljudi, jako dobri karakteri, humani ljudi i danas tu to pokazali. Svaki put kad smo organizovali akciju oni su se rado odazvali. Nadam se da će oni biti u prvim redovima i u narednim akcijama. Meni kao čovjeku a i njima sigurno ovo je važnija pobjeda od one koju ostvarujemo na sportskom terenu. Mi smo od prvog dana kao jedna porodica. Ovdje veći broj igrača ima svoju porodicu, svoju djecu i znaju kako da se ponašaju i kao da se postave u ovakvim situacijama", rekao je Bajić.



Direktorica Doma Svjetlana Blagojević zahvalila se košarkašima, stručnom štabu i upravi Igokee i predstavnicima opštine Laktaši koji su takođe učestvovali u akciji ističući humanost igrača Igokee.

„Prije dvadesetak dana su nam se obratili predstavnici Igokee s namjerom da doniraju i prikupe sredstva za djecu i pitali šta je najpotrebnije. Poručila sam im da nam treba sve ono što treba jednom domaćinstvu tako da smo danas dobili različite proizvode, od odjeće, prehrambenih proizvoda do nekih dijelova nemještaja. Svakako da ovo dobija na značaju jer su pred nama praznici i srećni smo što nas sportisti nisu zaboravili. Gdje je omladina, gdje postoji sportski duh tu ni humanost ne zaostaje, vidjeli ste da su oni jedan uigtan tim, jedna velika porodica i koristim ovu priliku da im se zahvalim“, rekla je Blagojevićeva.

(G.A. – MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC