• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemonds za MONDO: Mi smo favoriti!

Plejmejker Igokee Kliford Hemonds u razgovoru za MONDO kaže da Aleksandrovčani ne izlaze sa bijelom zastavom pred Partizan, naprotiv.

 Hemonds za MONDO: Mi smo favoriti! Izvor: MONDO

Američki plejmejker jedan je od najzaslužnijih za veliki uspjeh Igokee, koja je sve iznenadila i ne samo da se plasirala na završni turnir ABA lige, već i osvojila prvo mjesto u njenom regularnom dijelu, a svi u klubu iz Republike Srpske sada žele da naprave korak više.

Taj korak košarkaši Igokee moraće da naprave sutra uveče u utakmici polufinala u kojoj će im protivnik biti beogradski Partizan, koji je dominirao srpskom košarkom i pružao odlične partije u Evroligi u posljednjih nekoliko godina.

Uprkos tome Hemonds smatra da je njegov tim favorit u meču koji počinje u četvrtak od 21 čas u dvorani u Laktašima.

„Mislim da imamo veće šanse da pobijedimo. Radili smo vrijedno tokom čitave sezone da dođemo ovdje gdje jesmo i ne želimo da se to zaustavi sutra uveče. Želimo do kraja, do finala. Znam da i oni žele isto, biće velika borba, oni su kao i mi 'gladni pobjede', žarko žele da pobijede, ali ja znam svoj tim, igrače, trenere, svi mi stvarno želimo da pobijedimo i daćemo sve od sebe da to učinimo“, kaže Hemonds.

On sutra očekuje veliku borbu na terenu i dobru utakmicu, a od svoje ekipe da ispravi greške poput lošeg skoka, koje su ih koštale poraza u posljednjem meču, kada je Partizan slavio u Beogradu.

„Poštujemo Partizan, ali na nama je da izađemo na teren i da igramo. Znamo da su dobar tim i da imaju kvalitetne igrače. Ako zaigramo i budemo se borili kako znamo, biće to stvarno dobra utakmica. Ne planiramo da se predajemo, izaći ćemo na teren, odigraćemo najbolje i dati 100 odsto sebe. Spremni smo, znamo šta se dešavalo na prošloj utakmici, kako da se taktički postavimo, znamo da nam je potreban skok i svi ćemo se truditi i u tom segmentu igre sutra, i da i u tome budemo bolji od protivnika“, poručio je plejmejker Igokee.

Proteklih nekoliko nedjelja mnogo se govorilo o Igokei, ali ne o dešavanjima na terenu, već o tome da li će uspjeti da obezbijedi plasman u Evroligu, da li ispunjava uslove za to, ali Hemonds tvrdi da to nije poremetilo ekipu i njeno samopouzdanje.

„To nije uticalo na nas. Mi ne brinemo o pravilima i administrativnim stvarima, mi svoj posao radimo na terenu. Dobra smo ekipa, imamo nekoliko igrača koji su dugo na okupu i fokusirani smo samo na igru“, istakao je Hemonds.

U posljednjih par utakmica u domaćem prvenstvu zbog odsustva povrijeđenog Filipa Adamovića Hemonds je morao da igra gotovo non-stop, a na nekim utakmicama nije ni izlazio iz igre, ali Amerikanac kaže da ne osjeća umor.

„Definitivno sam spreman za utakmice Fajnal fora. Igranje u domaćem prvenstvu samo je održalo moju kondiciju. Biću sto odsto spreman za sutrašnju utakmicu“, poručio je on.

Na pitanje koga bi više volio za protivnika ako se Igokea plasira u finale, Hemonds kaže da mu je svejedno.

„Protiv oba tima igrali smo dobro ove sezone i protiv bilo koga od njih da igramo moramo se dobro pripremiti. Sviđaju mi se oba tima i mislim da su i Crvena Zvezda i Radnički sposobni da dođu do finala. Protiv koga god budemo igrali moraćemo da damo sve od sebe. Očekuju nas, nadam se dvije utakmice i sjajan vikend za nas“, poručio je Hemonds.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC