• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Tenzija možda i posluži

"Imamo igrače koji su osvajali trofeje. Neki znaju bolje da odigraju pod pritiskom", izjavio kapiten Zvezde dan uoči polufinala Fajnal fora ABA lige.

 Rakočević: Tenzija možda i posluži Izvor: MONDO

Početak odlučujućih mečeva najboljih klubova sa prostora bivše Jugoslavije približio se na manje od 24 časa.

Najuspješniji ABA ligaši međusobno će u četvrtak igrati za plasman u finale Fajnal fora i, još značajnije, "ovjeravanje" evroligaške vize naredne sezone.

Prvi polufinalni par čine Crvena zvezda Telekom - Radnički Kragujevac, a drugi Igokea - Partizan mt:s.

Tim Dejana Radonjića završio je ligaški dio sezone na drugoj poziciji, iza tima iz Laktaša i pod vođstvom njegovog prethodnika, Vlade Vukoičića.

Dan uoči najznačajnijeg meča sezone, u svlačionici osvajača Kupa Radivoja Koraća vlada uzbuđenje.

"Sa velikim očekivanjem ulazimo u ovaj meč. Desile su nam se razne promjene i u strukturi tima, a tu je i pad forme. Znamo da nismo u najboljoj, kao ni Radnički, ali to su stvari koje se ne mijenjaju preko noći. Nadam se da ćemo ipak ostvariti cilj a to je plasman u Evroligu", izjavio je u Laktašima Igor Rakočević, predvodnik aktuelne generacije crveno-bijelih.

Kao što je i naglasio, ni Crvena zvezda Telekom ni Radnički iz Kragujevca ne blistaju. Štaviše, u posljednjem kolu Superlige Srbije i jedni i drugi su poraženi.

Greške iz utakmica pokušali su da isprave napornim radom na treninzima.

"Dobro smo se spremali i sigurno da uz veliku podršku naših navijača, kakva je bila i na prošloj utakmici ovdje, imamo dobre šanse za pobjedu. Radnički je dobra ekipa, igrali su dobro tokom cijele sezone, ali mislim da imamo dobre šanse za pobjedu", dodao je kapiten crveno-bijelih.

Na pitanje da li postoji pritisak, jer će konačni uspjeh na Fajnal foru u Laktašima odrediti i to da li je sezona bila uspješna, Rakočević je odgovorio:

"Pritisak postoji i na manjim utakmicama, a kamoli na utakmici koja znači i prolaz u Evroligi. Mi imamo igrače koji su osvajali trofeje, neki igrači znaju bolje da odigraju pod pritiskom i mislim da taj pritisak može da donese dobro sutra".

Iskusni košarkaš uzdržao se od ocjene pomaka ostvarenog pod vođstvom novog trenera. Ističe da je još prošlo malo vremena od kada je bivši strateg Budućnosti preuzeo trenersku palicu vicešampiona Srbije.

"Svaki trener donosi novi sistem, naravno, ali mi smo tek počeli sa treninzima . Mi smo se koncentrisali na utakmicu sa Radničkim, radimo na tome da prezentujemo što bolju igru i da po mogućnosti pobijedimo", dodao je Rakočević.

Dejan Radonjić ocijenio je da Fajnal for ne dolazi u idealnom trenutku za njegov tim i da su posljednji mečevi u domaćem takmičenju to i pokazali.

"Spremali smo se proteklih dana sa željom da savladamo Radnički i dođemo do finala. Respektujemo ekipu Radničkog, to je kvalitetan tim, igrao je sjajno ove sezone, ali nadam se da ćemo otići korak dalje i plasirati se u finale“, podvukao je trener Crvene zvezde Telekom.

Duel Beograđana i Kragujevčana u Laktašima zakazan je za četvrtak u 17.00 časova.

(G.A. - M.Š.- MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC