• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA F4 (40. minut): Zvezda - Radnički 78:78

U Laktašima se igra prvo polufinale F4 ABA lige. Radnički imao "+13", Zvezda preokrenula serijom od 16:0. Zatim se Radnički vratio iz "-9".

 ABA F4 (40. minut): Zvezda - Radnički 78:78 Izvor: MONDO

Košarkašima Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca ovo je peti međusobni okršaj u aktuelnoj sezoni.

U regularnom dijelu ABA lige su i jedni i drugi slavili kao domaćini (87:73, 75:80), dok je Zvezda pobijedila u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (90:64 u Kragujevcu) i nedavno, u prvom krugu Superlige Srbije - 82:81.

Dvorana u Laktašima je dvadesetak minuta prije meča bila tek polovično ispunjena, ali se to brzo promijenilo, pa prvo polufinale posmatra više od 2.000 gledalaca. Navijači dva tima, koji su doputovali iz Srbije, smješteni su iza koševa.

Zanimljivo je da se prije samo 10 dana u oba kluba "drmala" stolica šefovima stručnog štaba. U Zvezdi je Dejan Radonjić zaista došao umjesto Vlade Vukoičića, dok je uprava Radničkog odlučila da odbije ostavku, koju je ponudio Miroslav Nikolić.

U odnosu na sastave iz Superlige, gdje ni jednima ni drugima nije išlo najbolje u prvih šest kola, beogradski tim je jači za makedonskog reprezentativca Predraga Samardžiskog, a Kragujevčani za Britanca Metjua Brajan Emeninga.

Polufinalni meč sude Srbin Ilija Belošević i dvojica Hrvata - Srđan Dožai i Siniša Herceg.

Zvezda je bila bolja na samom početku (6:2), ali je "uska" odbrana Radničkog brzo napravila problem crveno-bijelima, dok su se na drugoj strani razigrali Emening i posebno Vajt. Radnički je napravio seriju od 10:0 i već u petom minutu imao 12:6.

Crveno-bijeli nisu imali rješenja za odbranu "4+1" i zatvoren reket Kragujevčana. Promašivali su i šuteve za tri poena i sa poludistance, a tim Miroslava Nikolića to kažnjavao lakim poenima u tranziciji, efektnim zakucavanjima ili trojkama.

Ćapin i Mijatović su pogocima iz daljine povisili na 25:18, a Danilo Mijatović sa nove dvije trojke iz "pik end pop" akcija početkom druge četvrtine donio Radničkom 33:21, Ćapin u 13. minutu i rekordnih 35:22!

Zvezda se mučila, uspijevala da ubaci poneki poen samo sa linije slobodnih bacanja, ali je Radnički u tim trenucima imao peh da Teriko Vajt zbog tri lične greške sjedi na klupi.

"Lagana" petorka Kragujevčana forsirala je šut za tri poena, koji je Zvezda branila sve bolje i bilo je pitanje trenutka kada će crveno-bijeli krenuti u seriju.

Branko Lazić vezao je dvije trojke za 31:35, faul Mijatovića nad Katićem u trenutku Lazićevog šuta omogućio je Zvezdi da ubaci čak pet poena u istom napadu (33:35), a da je Radničkom definitivno "ušla voda u uši" postalo je jasno kada je Nelson presjekao dodavanje i istrčao kontru za izjednačenje.

Savović je u 17. minutu trojkom završio seriju od 16:0 i Zvezda je povela poslije dužeg vremena - 38:35.

Igrači Radničkog postajali su sve opterećeniji prekršajima - Mijatović je otišao na klupu sa tri prekršaja, Borisov zaradio četvrti, Birčević treći faul.

U finišu poluvremena su oba tima bila izvan željenog napadačkog ritma i Zvezda je na odmor otišla sa minimalnom prednošću - 41:40 (20:27, 21:13).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC