• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Bar nas ostavite na miru!

Trener Partizana mt:s odgovorio na neke od optužbi predsjednika Crvene zvezde, derbi zakazan za srijedu od 21.00 ostao u drugom planu.

 Vujošević: Bar nas ostavite na miru!  Izvor: MONDO

Partizan mt:s u srijedu će pokušati da zabilkeži treću uzastopnu pobjedu nad Crvenom zvezdom Telekom i tako se učvrsti na prvoj poziciji superligaške tabele.

Crno-bijeli poslije osam odigranih kola imaju skor 7-1, dok "vječiti" rival sa dvije pobjede manje dijeli treće i četvrto mjesto.

Ako ponovo bude slavio, Partizan će "odgovoriti" Zvezdi na seriju pobjeda u dva meča ABA lige i finalu Kupa Radivoja Koraća, čime bi svakako stekao psihološku prednost uoči eventualnih plej-of okršaja.

"Meč u Laktašima sigurno je bio važniji od predstojećeg, a biće važniji i oni koje ćemo, vjerovatno, odigrati u plej-ofu. Ipak, svaki duel Zvezde i Partizana je veoma važan i podiže adrenalin među igračima, stručnim štabovima, u oba kluba i među navijačima. Tradiciju ne bi trebalo mnogo objašnjavati, ali je ni kvariti", rekao je Duško Vujošević na redovnoj konferenciji za novinare.

On je naveo da se Dragan Milosavljević "dosta dobro" osjeća poslije dva meča propuštena zbog povrede butnog mišića i da ga očekuje na parketu u srijedu uveče.

Na pitanje kako priprema ekipu, s obzirom na brojne povrede u taboru Zvezde i neizvjesne nastupe Radivojevića i Savovića, kao i najnoviji peh Aleksandra Cvetkovića, Vujošević je odgovorio da će neigranje bilo koga iz osnovne rotacije crveno-bijelih olakšati Partizanu posao.

"Povrede su sastavni dio sporta. Nama će biti lakše ako oni budu oslabljeni, a sigurno je da mi nećemo ići na to da bilo koga povrijedimo".

Duško Vujošević dosta dugo je komentarisao optužbe na račun Partizana, koje je u nekoliko intervjua uoči Uskrsa iznio predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

Trener Partizana tim povodom je svom "dugogodišnjem poznaniku" posvetio stihove poznatog dalmatinskog kantautora Miše Kovača!

"Na tvojoj ruci prsten, u tvome oku suze, taj drugi što te uze ne voli kao ja"...

Vujošević je podsjetio da je Zvezda ljetos formirala tim sa zadatkom da odmah napravi rezultat (što je taj tim i uradio, osvajanjem Kupa i plasmanom u Evroligu), dok su crno-bijeli odlučili da daju šansu mladim igračima, koji će napredovati kroz rad i biti spremni da mečevima kakvi su bili oni u Laktašima, ostvare ciljeve kluba.

"Objektivno, mi smo uradili ono što je za mnoge bilo neočekivano. Sada vidimo da čak ni to nije dovoljno, ne za respekt, nego ni da budemo ostavljeni na miru. Po nekim izjavama bi sve protivnike Crvene zvezde trebalo smjestiti u zatvor... Kako pojedini mediji mogu to da objave istovremeno sa Patrijarhovom poslanicom, u kojoj su poruke mira i praštanja, ljubavi i radosti?"

"Najviše me brine što djeluje da sve to ima debelu podršku i zaleđinu. Odjednom se pominju neka imena koja nisu pominjana godinama. Opasno je ako dio vlasti misli da se ostvari kroz uspjehe jednog kluba".

Trofejni trener prokomentarisao je glasine o Zvezdinim zvučnim pojačanjima u predstojećem prelaznom roku.

"Novca za sport nema, ali Crvena zvezda ipak redovno isplaćuje svoje igrače. Vidim da planira i dovođenje Radmanovića i Miličića... Trebalo bi da novca ima ili za sve, ili ni za koga".

Vujošević je Čovićevu tvrdnju da je Partizan imao spreman scenario za prekid finala ABA lige, u slučaju Zvezdinog vođstva u finišu, nazvao "fatamorganom".

Pošto se klubovi prije početka Superlige nisu dogovorili o razmjeni 400 ulaznica za derbi susrete, on je istakao da i dalje misli kako je to u postojećim uslovima - dobra odluka.

"Kada je Zvezda bila domaćin, na tribinama je bilo pedesetak naših navijača, koji su do ulaznica došli preko sponzora i bilo je vrijeđanja, ali nije bilo incidenata. Volio bih da u srijedu ne bude ni incidenata, ali ni vrijeđanja. Mislim da je prisustvo navijača samo jednog kluba dobra stvar, jer se tako jasno razdvaja odgovornost za organizaciju utakmice, bezbjednost i događaje na tribinama".

Vujošević je apelovao na organe vlasti i da "ne utiču na organe reda, tako što će omogućiti Nebojši Čoviću da uvede u Pionir 400-500 navijača, kao kada smo mi bili domaćini u ABA ligi".

"Snage reda i mira ne bi trebalo da doprinose rušenju reda i mira", rekao je Duško Vujošević.

Trener crno-bijelih zamjerio je novinarima da se "mnogo boje vlasti", a za sve što se ove sezone događa u košarci i između Partizana i Zvezde konstatovao:

"Sve će se ovo lane zvati..."

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC