• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini juniori kreću u London

Izabranici Slobodana Klipe učestvovaće od devetog do 12. maja na Fajnal-ejtu Evrolige za juniore.

 Zvezdini juniori kreću u London Izvor: MONDO

Juniori Crvene zvezde Telekom odmjeriće krajem nedjelje u Engleskoj talenat i kvalitet sa učesnicima završnog turnira Evrolige za juniore.

U punom sastavu, sa košarkašima koji ne igraju domaću juniorsku ligu već nastupaju za FMP u razvojnom takmičenju (Ristić, Rebić, Đukanović), nastupiće u Grupi A, uz selekciju Kine, španski Huventud i litvanski Lijetuvos Ritas.

Trener crveno-bijelih nada i koordinator svih mlađih selekcija Slobodan Klipa izjavio je da vodi ekipu u London sa najvećim ambicijama.

"Očekujemo da prezentujemo naš kvalitet i u evropskim okvirima. Pokazaćemo kako se u Srbiji i Zvezdi radi sa mlađim kategorijama. Moramo da priznamo da smo jedni od favorita, jer imamo šansu da osvojimo trofej. Ali, najvažnija će ipak biti potvrda našeg kvaliteta i rada. Vjerujem da će momci odigrati na najvišem nivou, da ćemo se u Londonu dodatno afirmisati kao klub koji odlično radi sa mladim igračima", rekao je on na konferenciji za novinare.

Klipini izabranici obezbijedili su kartu za London na turniru u Beogradu. Redom su pobjeđivali berlinsku Albu, italijanski Trevizo, Mega Vizuru, francusku akademiju INSEP i u finalu opet Mega Vizuru.

U Engleskoj će se u prvoj fazi takmičiti sa ekipama koji su takođe bili pobjednici svojih kvalifikacionih takmičenja - Huventudom i Lijetuvos Ritasom.

"Zapali smo u težu grupu... Kina je za nas velika nepoznanica jer ne znamo ništa od njima. Lijetuvos Ritas je odlična ekipa koja je u prošlosti osvajala turnir, ali mislim da smo mi kvalitetniji od njih. Oni su se dodatno pojačali igračima iz drugih klubova što mi nismo željeli da radimo. U drugoj grupi su svakako favoriti Barselona i INSEP i njih očekujem u finalu", dodao je trener.

Prvi meč na finalnom turniru Evrolige za juniore Crvena zvezda Telekom igra u četvrtak od 15.45, u drugom kolu protivnik je Huventud (petak, 12.45), dok je posljednji meč u grupi sa Lijetuvos Ritasom zakazan za subotu, takođe od 12.45 časova.

U B grupi takmičiće se sarajevski Sparsi, francuski INSEP, Barselona i juniorska reprezentacija Engleske.

Prvoplasirane ekipa iz svake grupe izboriće plasman u finale, koje je na programu u nedjelju 12. maja u 13 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC