• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žalgiris šampion, na radost zvezdaša

Prvak Litvanije odbranio titulu. U četvrtom finalu pobijedio Lijetuvos Ritas, pa samo teorija dijeli Crvenu zvezdu od sigurnog učešća u Evroligi.

 Žalgiris šampion, na radost zvezdaša Izvor: MONDO

Iznenađenje se u Litvaniji nije dogodilo. Žalgiris je i četvrti put u finalnoj seriji pobijedio Lijetuvos Ritas (83:65) i osvojio 15. titulu šampiona od osamostaljenja.

Najefikasniji igrač meča bio je Oliver Lafajet. Postigao je 18 poena, uz sedam asistencija. Pratili su ga Kuzminskas sa 16 i Kaukenas sa 15.

Srpski internacionalac Nemanja Nedović postigao je sedam poena za poraženi tim, a sedam puta je asistirao. Najefikasniji u njegovoj ekipi bio je Ejmantas Bendžijus, sa 15.

Uspjehom Žalgirisa smanjena je mogućnost da se Crvena zvezda Telekom ne nađe u Evroligi sljedeće sezone, s obzirom na to da je prvak Litvanije ostao tim sa "A" licencom.

Ekipa Dejana Radonjića igraće u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta ako u prvenstvima Rusije, Italije, Turske, Španije i Grčke bar dvije titule pripadnu timovima koji takođe posjeduju "A" licencu".

Na primjer, zvezdaši će mirno spavati ako u Grčkoj šampion postane Olimpijakos ili Panatinaikos i u slučaju da moskovski CSKA sakupi dovoljno bodova u zbiru učinka u regionalnoj VTB ligi i domaćem prvenstvu, koje je već osvojio.

Vlasnici "A" licence u Turskoj su Efes i Fenerbahče, u Italiji Montepaski Sijena i Armani, a u Španiji Real Madrid, Barselona, Kaha Laboral i Unikaha.

(MONDO, foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC