• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Rekord "igosa"!

Košarkaši Igokee osvojili su prvu poziciju pred plej-of šampionata Bosne i Hercegovine rekordnom pobjedom nad Čapljinom +68. Radnik kratak za 6 poena.

 LIGA 6: Rekord "igosa"! Izvor: MONDO

Izabranici Dragana Bajića su u okviru posljednjeg kola Lige 6 demolirali Čapljinu sa 100:38 (22:17, 24:10, 24:4, 30:7) i stekli prednost domaćeg parketa pred bitku za titulu bez obzira na ishod sutrašnje utakmice u kojoj se sastaju Široki i Mladost.

Ključnu prednost protiv ekipe iz Čapljine, Igokea je stekla u drugoj četvrtini koju je riješila u svoju korist sa 14 poena razlike, što je prelomilo utakmicu, a poslije je razlika samo rasla do rekordnih 68 pogodaka. Evidentno je da "postoji ogromna razlika u kvalitetu" što je i nakon pobjede nad Bosnom u prošlom kolu sam priznao kapiten Aleksandrovčana Milan Dozet.

Upravo je Dozet predvodio "igose" do devetog trijumfa u Ligi za prvaka sa 17 poena, koliko je ubacio i Aleksandar Radukić, Željko Klještan je upisao 14, Goran Gajović 13, a Siniša Štemberger se u trijumf ugradio sa košem manje.

U taboru gostiju niko nije ostvario dvocifren košgeterski učinak, a najbolji, ako se to tako može reći, bio je Krsto Bjelica sa osam pogodaka.

U drugoj utakmici večeri, Bosna je u samom finišu u Bijeljini uknjižila poraz od Radnika rezultatom 74:70 (16:23, 14:10, 17:19, 27:18), ali je domaćinu trebala pobjeda od najmanje 10 razlike da izbori plasman u plej-of obzirom da su "studenti" u prvom meču slavili sa 81:72.

Vedran Borovčanin sa 21 i Filip Goranović sa poenom manje uz 13 skokova bili su nedovoljni da Radnik izbori istorijski uspjeh. U taboru Sarajlija bolji od ostatka tima bili su Dino Hodžić sa 20 i Sindis Demić sa 15 pogodaka.

REZULTATI 10. KOLA

Radnik - Bosna 74:70
Igokea - Čapljina 100:38

U srijedu:
Široki - Mladost

TABELA: Igokea 9-1, Široki (-1) 8-1, Mladost (-1) 5-4, Bosna 3-6, Radnik 2-7, Čapljina 1-9.

PAROVI POLUFINALA PLEJ_OFA

Igokea - Bosna

Široki - Mladost

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC