• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karl strateg godine u NBA

Prekaljeni trener Denver Nagitsa proglašen za najboljeg u godišnjoj anketi, u kojoj glasaju novinari i TV komentatori iz SAD i Kanade.

 Karl strateg godine u NBA Izvor: MONDO

Džordž Karl, koji uskoro puni 62 godine, predvodio je Nagitse do najboljeg skora otkako su 1976/77 debitovali u NBA ligi.

Taj Loson, Andre Igudala, Danilo Galinari i ekipa ostvarili su 57 pobjeda i 25 poraza, zauzevši treće mjesto na tabeli Zapadne konferencije, iza San Antonija i Oklahome.

Karl je u izboru za najboljeg trenera u regularnom dijelu sezone trijumfovao ispred Erika Spolstre (Majami), Majka Vudsona (Njujork) i Grega Popovića (San Antonio).

"Vjerovatno ima sedam-osam trenera koji su zaslužili ovu nagradu i još 10 do 15 onih koji rade sjajan posao, ali nisu dobili nikakvo priznanje. Ponosan sam što kao trener godine mogu da budem ambasador svih njih", rekao je Karl.

Karl je u NBA ligi radio 25 godina, a u kontinuitetu od sezone 1991/92. Od tada je vodio samo tri tima (Sijetl, Milvoki i Denver) i nijednom nije završio sezonu sa negativnim odnosom pobjeda i poraza!

Sa Sijetlom je 1996. izgubio u velikom finalu od Čikaga, dok je sa sva tri pomenuta tima po jednom stizao do finala konferencije.

U posljednje četiri godine sa Denverom nije uspio da prebrodi prvu rundu plej-ofa. Nagitse su nedavno iznenadili Stef Kari i Golden Stejt Voriorsi.

Džordž Karl ovog ljeta će biti gost tradicionalne Trenerske klinike, koju u Beogradu organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

(MONDO, foto: Beta/AP/Chris Schneider)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC