• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda još jednom kažnjena zbog Čovića

Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Predrag Bojić odredio kazne za disciplinske prekršaje počinjene u 7. i 8. kolu Superlige.

 Zvezda još jednom kažnjena zbog Čovića Izvor: MONDO

Osim "rutinskih" novčanih kazni zbog tehničkih grešaka treneru Crvene zvezde Telekom Dejanu Radonjiću, kao i igračima Katiću (Zvezda), Zekoviću (Vojvodina) i Sinovecu (Radnički), koji su dužni da u kasu lige uplate 11.800 dinara, Predrag Bojić oštro je kaznio Metalac i Crvenu zvezdu Telekom.

Valjevci su zbog nesportskog ponašanja gledalaca i odstranjivanja pojedinaca iz publike, na subotnjem meču sa Vojvodinom, kažnjeni sa 59.000 dinara.

Zvezdi je, istovremeno, naloženo da "zbog javnog i nesportskog kritikovanja sudija i sudijskih odluka u medijima", od strane Nebojše Čovića, plati čak 236.000 dinara, što je protivvrijednost 2.000 evra.

Kazna crveno-bijelima je duplirana, jer se radi o ponovljenom prekršaju.

Podsjetimo da je Zvezda, takođe zbog Čovićevih izjava o suđenju, poslije meča četvrtog kola Superlige sa Radničkim iz Kragujevca, sankcionisana sa 118.000 dinara.

Sa Malog Kalemegdana zbog toga je 13. aprila poslato zvanično saopštenje - otvoreno pismo direktoru takmičenja, kojim je osporen pravni osnov za kažnjavanje kluba.

"Pozvali ste se na član 61E, koji očigledno niste pročitali, jer svoj posao obavljate paušalno i navijački ostrašćeno, a i u neskladu sa zakonom. Po članu 61 E propozicija takmičenja, ne možete da kažnjavate nekoga ko nije trener, igrač i službeno lice KK Crvena zvezda Telekom. Takođe, trebalo bi da pročitate i član 17. Disciplinskog pravilnika KSS, imajući u vidu da po njemu ne možete novčano da kažnjavate nekoga ko ne ostvaruje nikakvu novčanu naknadu iz košarke, a takođe ne možete kazniti klub za bilo kog eventualnog počinioca".

Zvezda je tada poručila da Bojićevo saopštenje sa informacijama o odlukama u potpunosti odbija i da "sigurno neće izvršiti plaćanje po njemu, jer je u potpunoj suprotnosti sa Propozicijama i Disciplinskim pravilnikom KSS".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC