• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Revanš Zvezde i Rakočevića! (V)

Crvena zvezda vodila svih 40 minuta i kao gost dobila šesti "vječiti" derbi - 69:76. Blistao Rakočević sa 27 poena, odlični Katić i Nelson.

 SL: Revanš Zvezde i Rakočevića! (V) Izvor: MONDO

Derbije je ove sezone definitivno lakše dobijati iz uloge autsajdera i bez pritiska svojih navijača u dvorani!

Od četiri meča odigrana u ABA i Superligi Srbije, samo jednom je uspio da dobije domaćin, a i tada su crveno-bijeli morali da nadoknade 15 poena zaostatka.

Iako bez povrijeđenih Savovića i Cvetkovića, kao i nedavno otpuštenog Brauna, Crvena zvezda Telekom smogla je snage da savlada Partizan mt:s, pred više od 5.000 njegovih pristalica u hali Pionir - 76:69 (21:12, 22:21, 12:14, 21:22)!

Crno-bijeli (skor 7-2) su samo nekoliko dana bili usamljeni na čelu tabele. Poslije devetog kola opet dijele prvo mjesto sa Mega Vizurom. Zvezda (6-3) i Vojvodina (6-3) su po jedan, a Radnički (5-4) dva koraka iza lidera.

POGLEDAJTE!


Igor Rakočević i crveno-bijeli proživjeli su dosta teških trenutaka u prethodna dva derbija, posebno u Laktašima, kada su u drugom poluvremenu ustuknuli pred, u tom trenutku, spremnijim i svježijim izabranicima Duška Vujoševića.

Ovog puta su Zvezdini veterani imali energije za punih 40 minuta.

Što je atipično za košarkaške utakmice, a posebno za okršaje ljutih rivala, jedan tim vodio je od trojke Demarkusa Nelsona za 3:0, pa do posljednjeg sekunda!

Crno-bijeli su nekoliko puta iz sve snage jurišali na protivnikovu prednost, ali u četvrtoj četvrtini im je maksimum bio prilazak na "minus dva".

Možda i najbolju priliku za preokret propustili su u 33. minutu, kada je Žofri Lovernj trojkom smanjio na 55:57, pa odmah poslije Zvezdinog tajm-auta presjekao loš pas Nelsona za Majka Skota i natjerao tamnoputog plejmejkera da ga nesportski faulira.

Međutim, Lovernj je promašio oba slobodna bacanja, neprecizan je potom bio i Lučić, a na drugoj strani je Rakočević iz driblinga pogodio trojku preko Bogdana Bogdanovića i "osvetio" se mladom beku crno-bijelih za koš u završnici finala ABA lige.

Rakočević je zatim povisio na 62:55, ali se Partizan ponovo primakao, ovog puta "2+1" akcijom Lea Vestermana, nakon velike greške i faula Subotića, a onda i trojkom Dragana Milosavljevića za samo 65:67.

Nelson, koji je poslije sjajnog početka imao dug "prazan hod" u napadu, odgovorio je na to trojkom sa lijevog krila za 70:65! Na drugoj strani je Katić oteo loptu Milosavljeviću, a Nelson još jednom bio precizan, ovog puta sa poludistance.

Tih "plus sedam" Zvezda je u posljednja dva minuta rutinski sačuvala...

Sjajni Rakočević, koji je svojih 27 poena ubacio uz šut iz igre 9/14 (trojke 4/7), odgovorio je trojkom na trojku Milosavljevića u 25. minutu (49:43), a da je ovo Zvezdino veče potvrdio je Vuk Radivojević košem sa gotovo 10 metara na samom kraju treće četvrtine!

POGLEDAJTE!


Time je osvajač Kupa Radivoja Koraća stekao osam poena viška uoči posljednje dionice (55:47), što se pokazalo prevelikom prednošću, u meču u kome je Zvezda parirala rivalu fizičkim intenzitetom igre, a uz to uspijevala da pronađe mirnu ruku kada god bi njeno vođstvo došlo pod znak pitanja.

Ostaje da se vidi da li je ovo bio posljednji ovosezonski derbi, ili će neko smoći snage da pomrsi račune "na papiru" najkvalitetnijim srpskim timovima.

PARTIZAN MTS: Lovernj 10 (11sk), Milutinov 2, Vesterman 13 (3as), Gordić 4, Lučić 6, Milosavljević 11, Bogdanović 9, Gagić 4 (5sk), Musli 5, Čakarević, Đekić, Bertans 5.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić, Subotić 2, Rakočević 27 (4sk), Mitrović 6, Lazić, Simonović, Milovanović, Katić 17 (5sk), Smiljanić, Radivojević 7, Nelson 14 (5sk, 3as), Skot 3.



Crveno-bijeli su dobili prvo poluvrijeme sa 10 poena razlike (43:33), a moglo je da bude i ubjedljivije, da se Luka Mitrović na dvije uzastopne trojke u finišu nadovezao pogotkom iz takoreći "zicer" pozicije.

Zvezda je u toj fazi utakmice izgubila samo tri lopte, imala daleko bolji procenat šuta iz igre (55:36 odsto), dok je Partizan dominirao u skoku, posebno pod protivničkim košem, preko neumornog Lovernja, koji je za 20 minuta čak pet lopti uhvatio u fazi napada.

Rakočević je u drugoj četvrtini "vezao" 10 poena, uključujući dvije trojke, kojima je odveo Zvezdu na "plus 10" i "plus 11".

Kada se kapiten umorio, a crno-bijeli trojkom Bogdanovića prišli na 29:35 i podigli publiku na noge, prvo je solo prodorom odgovorio Majk Skot, da bi Mitrović iznenadio sve u dvorani pogocima van linije 6,75 metara.

Mladi reprezentativac Srbije, koji igra na poziciji krilnog centra, ostavljen je potpuno slobodan i sa gotovo istog mjesta, ne trepnuvši, uspio da povisi sa 37:31 na 43:31!

Na tribinama je bilo prisutno preko 5.000 navijača - gotovo svi naklonjeni domaćinu - osim nekoliko desetina najvjernijih pristalica Zvezde u parteru. Sa razglasa je bilo i uvredljivih pjesama na adresu gostiju, pa ne bi trebalo da iznenadi ako narednih dana bude "rasprave" na tu temu, putem saopštenja na zvaničnim sajtovima...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC