• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Drastično mi je pala forma

Kapiten Crvene zvezde poslije pobjede nad Partizanom konstatovao da pruža tek polovinu svojih mogućnosti. Katić: "Idemo meč po meč".

 Rakočević: Drastično mi je pala forma Izvor: MONDO

Poraz od Partizana mt:s u prvom superligaškom derbiju i neuspjeh u borbi za šampionsko prstenje ABA lige uzdrmali su Crvenu zvezdu Telekom.

Tim Dejana Radonjića loše je počeo u domaćem takmičenju i nakon Fajnal fora regionalne lige bio prinuđen da "vadi fleke". Za sada mu to i uspijeva.

Poslije pobjeda nad Vojvodinom i Slobodom, crveno-bijeli su u srijedu uveče četvrti put ove sezone trijumfovali i u duelu sa "vječitim" rivalom. Ujedno su i nagovijestili povratak u formu koja ih je krasila krajem jeseni i početkom zime.

Kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević bio je najbolji igrač derbija. Predvodio je saigrače do pobjede sa 27 ubačenih poena.

"Pobjeda je važna jer njom u neku ruku vraćamo samopouzdanje i igru. Nadamo se da će nas to krasiti u narednom periodu. Imamo još pet utakmica do početka plej-ofa i trudimo se da napredujemo u igri. Radimo dobro, bolja nam je atmosfera, oporavljamo se od teškog poraza i nadam se da će sve biti ok", rekao je novinarima ispred svlačionice hale "Pionir".

S obzirom na to da je u pretprošlom kolu Vojvodini ubacio 33 poena, jasno se nameće zaključak da od Fajnal fora ABA lige na terenu možemo vidjeti "probuđenog" vođu crveno-bijelih.

"Nema šta, pao sam u formi evidentno i drastično. Imao sam jako težak period, ne mojom krivicom, mada to sada nije ni bitno. Pokušavam da se iz toga izvučem i mentalno i fizički, mnogo se lošije osjećam nego prije dva mjeseca, kada sam pružao igre na nivou svog kvaliteta koji sam pokazivao godinama"

"Trudim se i radim na tome da se vratim u staru, prepoznatljivu formu. Danas sam napravio mali korak ka tome. Ne mora uvijek napad da bude mjerilo, mogu da odigram i odbranu mnogo bolju, bez obzira na to što sam dao te poene", dodao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, učiniće sve da bude potpuno spreman za završnicu domaćeg plej-ofa i kalendarski kraj sezone.

"Još sam na pola od forme u kojoj sam bio. Osjećao sam se fenomenalno i fizički i mentalno, sada sam malo slabiji i radim na tome. Profesionalac sam i učiniću sve što je do mene da budem top za polufinale i finale. I ja sam čovjek, imam i 'malo' godina, ali uradiću sve što je do mene", kazao je kapiten Crvene zvezde.

Četvrtu ovosezonsku pobjedu nad Partizanom mt:s ocijenio je kao još jedan nagovještaj snage cijele ekipe ("i prošlu utakmicu smo dobili 30 razlike"), a o tome je govorio i njegov saigrač Branko Lazić.

"Pobjeda je i zbog toga (forme) bila važna. Uspjeli smo da kroz posljednje utakmice počnemo da se vraćamo i da se trijumfom u derbiju približimo četvorci koja sljedeće godine ide u ABA ligu", rekao je on.

Lazić je protiv crno-bijelih igrao 17 minuta. Kao i uvijek, više razmišljajući i odbrani svog koša nego o napadu na protivnički. Samo je jednom šutirao i promašio, za tri poena.

On smatra da je neigranje Borisa Savovića i Aleksandra Cvetkovića oslabilo crveno-bijele, ali i ističe da tim nije kao u Laktašima dozvolio pad u igri početkom drugog poluvremena.

"U drugom dijelu smo uspjeli da odigramo na većem nivou nego na Fajnal foru. Kontrolisali smo igru, nismo im dali da preokrenu meč u svoju korist. Bili smo pribrani u odbrani i smireni u napadu".

KATIĆ: FENOMENALNI MOMCI, U OBA TIMA

Kao i u dosadašnjem dijelu sezone, centar Zvezde Raško Katić vodio je veliku borbu sa "peticama" Partizana mt:s. Meč je okončao kao drugi strijelac ekipe (17 p) i uz pet skokova.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Sami smo sebe stavili u nezavidnu situaciju, tako da nema nikakvog oduševljenja. Idemo korak po korak, da nastavimo da radimo kao i do sad... Nisam analitičar i ne znam kako sve to sa strane izgleda. Važno je da radimo dobro, da dižemo formu u hali i od sada ćemo pokušati da više pričamo na terenu i treninzima, a manje za medije", rekao je on po izlasku iz svlačionice.

Iskusni prvotimac vicešampiona i osvajača Kupa Radivoja Koraća smatra da je na parketu "Pionira" u srijedu uveče bilo manje tenzije nego u Laktašima, a samim tim i nervoze.

Nije htio da odgovori na pitanje da li bi i druga ovosezonska pobjeda na Partizanovom terenu mogla da predstavlja "prekretnicu" u igri, kao i prva.

"Ne bih da analiziram. Podvlačićemo crtu na kraju sezone. Važno je da igramo sve bolje i bolje, pa idemo stepenik po stepenik", kazao je Katić.

Upitan da li ga dotiču prozivke sa tribina odgovorio je negativno i istakao da to dolazi sa iskustvom.

"Profesionalac sam i godine nose svoje. Iskusan sam, sada mi ne smeta, nekada jeste. Sve to dođe sa godinama. Porodičan sam čovjek i našao sam mir u glavi...", dodao je on i poslao važnu poruku:

"U Zvezdi igraju fenomenalni momci, kao i Partizanu, gdje sam igrao sa velikim brojem aktuelnih igrača. Oko toga nema spora, kao što nema razloga ni za priče da li se van terena mrzimo ili bilo šta slično".

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC