• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Zaslužen poraz, idemo dalje...

Košarkaši Partizana mt:s složni u ocjeni da su igrači Crvene zvezde odigrali derbi sa više energije, želje i preciznosti u odlučujućim momentima.

 CRNO-BIJELI: Zaslužen poraz, idemo dalje... Izvor: MONDO

Nastup na domaćem terenu protiv Crvene zvezde Telekom, pred 5.000 svojih navijača, opet je stegao ruke igračima Duška Vujoševića.

U srijedu su, kao i jesenas, poraženi u derbiju pred crno-bijelim tribinama "Pionira". Drugim neuspjehom u posljednja tri kola Superlige Srbije pružili su priliku Mega Vizuri da dođe na diobu prvog mjesta tabele.

Liderski dvojac, koji je ostvario po sedam pobjeda i dva poraza, sa treće i četvrte pozicije prate Crvena zvezda Telekom i Vojvodina (i jedni i drugi imaju skor 6-3).

Poslije poraza u šestom ovosezonskom okršaju sa "vječitim rivalom", crno-bijeli su znali da ukažu na razloge neuspjeha. Redom su navodili propuštene šanse za "rezultatski priključak", manjak energije i nekoliko važnih trojki gostiju (Mitrović, Radivojević, Nelson, Rakočević...).

Davis Bertans bio je jedan od igrača Partizana mt:s koje su navijači tokom cijele utakmice dozivali i podsticali na šut. Međutim, nije pogodio nijedan od tri pokušaja van linije 6,75. Meč je završio sa pet postignutih poena.

"Mitrović i Nelson su dali važne trojke i digli ekipu. Mislim da je to stvorilo probleme za nas. Nismo očekivali od Nelsona da pogodi dva šuta za tri poena, kao ni od Mitrovića. Sada bi trebalo da budemo spremni za sljedeću utakmicu", rekao je Letonac na srpskom jeziku.

Prema njegovoj ocjeni, razlog poraza šampiona je i loša igra u napadu na početku meča.

"Nismo dobro počeli u ofanzivnoj igri. Odigrali su utakmicu mnogo bolje nego mi i zasluženo pobijedili", dodao je Bertans.

Odlična forma Partizana mt:s, osvojena titula ABA lige i nastup pred "Grobarima" mnoge su naveli da crno-bijelima dodijele ulogu favorita.

"Mislim da to što smo pobijedili u ABA ligi nije trebalo da bude neki problem... Oni su igrali sa mnogo više energije od nas", podvukao je on.

Dragan Milosavljević izašao je iz svlačionice sa sličnim stavom. Prije svega je zamjerio sebi i saigračima činjenicu da je rival igrao sa većom energijom.

"Zvezda je igrala dosta agresivnije, borbenije, imala odličan procenat šuta i uz malo sreće zasluženo pobijedila. Nismo uspjeli da se vratimo u bitnim momentima, nismo igrali dobru odbranu, prije svega na Rakočeviću i Nelsonu, koji su ubacili važne šuteve", rekao je Milosavljević.

Na pitanje "šta dalje?" spremno je odgovorio:

"Očekuju nas teške utakmice. Još smo prvi na tabeli i borićemo se do samog kraja, naravno. To prvo mjesto donosi i prednost u finalu. Činjenica da nismo izgubili više od deset razlike je jako bitna zbog plej-ofa", podvukao je zamjenik kapitena Partizana mt:s.

Crno-bijeli će u narednom kolu Superlige igrati u gostima protiv Vojvodine, 11. maja.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC