• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Moj najbolji meč u Zvezdi (VIDEO)

Talentovani košarkaš crveno-bijelih nasmijan opisivao svoje pogotke za tri poena u finišu prvog poluvremena derbija. "Isplatio se rad na treningu".

 Mitrović: Moj najbolji meč u Zvezdi (VIDEO) Izvor: MONDO

Odlazak Eltona Brauna i povreda Borisa Savovića primorali su Dejana Radonjića da u drugom superligaškom derbiju pruži šansu mladom Luki Mitroviću (20 godina, 204 cm)

Perspektivni krilni centar opravdao je povjerenje, ubacivši šest poena. Svih šest van linije za tri!

U završnici prvog poluvremena, pri jednom od neuspješnih napada Partizana mt:s na vođstvo "vječitog" rivala, nije se libio da šutira sa distance i uzastopnim pogocima sačuva prednost svog tima.

"Otvorilo se, ostao sam sam. Ono što se vježba na treningu se konačno isplatilo", rekao je Mitrović poslije izlaska iz svlačionice i povratka sa parketa, gdje je izlazio na bis pred malobrojne simpatizere crveno-bijelih.

Trijumf u derbiju nazvao je "izuzetno bitnim".

"Izuzetno bitna utakmica za nas, prije svega jer smo doveli sebe u situaciju da nam je svaka utakmica kvalifikaciona za plej-of. Kontrolisali smo je svih 40 minuta, bez većih padova koji su nam se događali u prethodnim utakmicama", dodao je bivši košarkaš Hemofarma.

Srijedu, 8. maj, pamtiće po prvom derbiju u kome je imao značajnu ulogu i pristojnu minutažu (13 min). Priznaje da je imao tremu prije meča.

"Bilo je malo treme prije početka utakmice, ali čim se uđe u igru oslobodite se i igrate kao da je bilo koji meč", rekao je Mitrović.

Njegove trojke u derbiju pogledajte OVDJE.

Šansu da zaigra dobio je manje-više iznenadno. Uprkos tome, nije mu bila nametnuta tenzija.

"Nije bilo nekog prevelikog pritiska. Otvorilo se to mjesto nakon odlaska Brauna i iz sve snage se trudim da opravdam povjerenje koje sam dobio i sticajem okolnosti, povredom Savovića... Zbog važnosti utakmice mogu da kažem da mi je bila najbolja u Zvezdi".
Da li su mu saigrači čestitali?

"Jesu (smijeh)... Bilo je malo komentara: 'Daj zicer', ali dobro. Previše sam stavio akcenat na trojke a zapostavio igru ispod koša...", dodao je uz osmijeh, aludirajući na promašen šut u posljednjem napadu druge četvrtine.

Tokom derbija je vodio veliku borbu sa rivalima. I u igri, a i u pauzi.

Novinarima nije htio da otkrije šta je govorio Žofriju Lovernju dok se Francuz spremao da šutira slobodna bacanja.

"To je bilo peckanje u žaru borbe. Pokušao sam da ga izbacim iz ritma i psihičkim igricama. Od starijih saigrača se može dosta naučiti", dodao je mladi igrač koji je u dosadašnjem dijelu sezone uglavnom bodrio saigrače sa klupe.

Sudeći prema nastupu u srijedu uveče, ne bi trebalo da iznenadi ako trener Dejan Radonjić odluči da mu u narednim utakmicama više i češće ukazuje povjerenje. I poslije oporavka Borisa Savovića.

(M. Š. - MONDO, foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC