• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđušić: Uživam u Italiji i čekam draft

Srpski internacionalac došao u Beograd na kratak odmor. Zadovoljan boravkom u Virtusu dok iščekuje NBA "pijacu". "Nadam se da ću biti draftovan".

 Anđušić: Uživam u Italiji i čekam draft Izvor: MONDO

Odlazak Danila Anđušića (22) iz Partizana mt:s u Virtus iz Bolonje donio mu je šta je i tražio - više vremena u igri.

Nastupio je u devet ligaških utakmica i na parketu prosječno provodio 17 minuta. Postizao je 6,3 poena po meču. Najefikasniji je bio protiv Sasarija, kome je ubacio 14.

S obzirom na to da njegov tim nije izborio plasman u plej-of (završio na 14. poziciji tabele od 16 ekipa) slobodne dane iskoristio je da dođe u Beograd i uživo gleda bivše saigrače iz Partizana mt:s u derbiju.

Pauzu na poluvremenu iskoristili smo da ga pitamo kakve je utiske o novoj sredini stekao tokom prve sezone u Virtusu.

"Stvarno su odlični. Liga je dosta kvalitetna i ima dosta timova koji su izjednačeni, kao i prilično jakih utakmica. Ovdje je pisano da je Virtus bio u zoni ispadanja, ali to je bila netačna informacija. Nismo imali mogućnost da ispadnemo jer samo jedan tim napušta ligu... Imali smo malo lošiju sezonu nego što smo očekivali, ali nadam se da će se sljedeće sezone napraviti ekipa za 'napad' na plej-of", izjavio je on.

Tokom nekoliko mjeseci boravka u Bolonji stekao je priliku da se uvjeri u razliku između tamošnje i ovdašnje košarke.

"Mnogo se drugačije igra. Tamo se više stavlja akcenat na napad nego na odbranu, igra se dosta brzo i dosta je ekipa sličnog kvaliteta. Svako svakog može da dobije i jedna je od boljih liga u Evropi".

Svojim učinkom je zadovoljan. I više od toga.

"Prezadovoljan sam. Otišao sam tamo da bih imao minutažu i sve više i više sam igrao do kraja sezone, tako da sam baš zadovoljan... U Italiji se radi dobro. Igra se jedna utakmica nedjeljno, a poslije nje ima i malo vremena za odmor. Što se tiče rada - radi se stvarno ozbiljno. Sa mladim igračima posebno, oni se forsiraju".

U Beogradu će boraviti nekoliko dana, mada još ne zna da li će do kraja maja morati da se vrati u Italiju. I to ne turistički.

Razlog njegovog brzog povratka na Apenine mogao bi da bude pripremni kamp za NBA draft, koji će biti održan u Trevizu.

"Još ne znam plan, trebalo bi da budem na tom kampu, ali još nemam tačnu informaciju", rekao je Anđušić.

Menadžerska agencija Interperformances, čiji je klijent, najavila je da će i on putovati u SAD u junu, s obzirom na to da je "izlazno" godište za učešće na ceremoniji u Bruklinu.

"Prijavio sam se, vidjećemo. Nadam se da ću biti draftovan. Vidjećemo koliko će to biti realno i šta će od toga biti", dodao je.

Njegove obaveze na početku ljeta mogle bi da budu interesantne kao i one koje bi mogao da ima krajem avgusta i početkom septembra, u dresu reprezentacije, na Evropskom prvenstvu.

Eventualni poziv srpskog selektora Dušana Ivkovića da se priključi nacionalnom timu prihvatiće sa obje ruke.

"Nadam se pozivu i biću uvijek spreman za to... Na takmičenju će biti dosta dobrih reprezentacija i neće biti lako, ali vidjećemo kako budu tekle pripreme..." .

Neizbježno je bilo i pitanje da li prati učinak svojih bivših saigrača.

"Gledam utakmice Partizana, kada god sam u prilici. Pratim mečeve preko interneta. Napravili su veliki uspjeh osvajanjem ABA lige, a prije svega plasmanom u Evroligu. Nadam se da će tako i nastaviti", završio je Anđušić i požurio da se pozdravi sa mnogima koji su u srijedu uveče htjeli da bar kratko razgovaraju sa njim u Pioniru.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC