• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (juniori): Zvezda lako preko Kineza

Crveno-bijeli uspješno počeli takmičenje u A grupi juniorskog Fajnal ejta Evrolige. U petak protiv Huventuda, koji je nadigrao Lijetuvos Ritas.

 EL (juniori): Zvezda lako preko Kineza  Izvor: MONDO

Juniorski tim Crvene zvezde Telekom u Londonu je ubjedljivo savladao selekciju Kine, u meču prvog kola A grupe - 86:61 (24:10, 16:19, 23:11, 23:21).

Dušan Ristić zabilježio je 18 poena, 16 skokova, četiri asistencije i dvije blokade, za najveći indeks korisnosti - 33. Talentovani centar imao je "dabl-dabl" (15p, 10sk) već na poluvremenu utakmice.

Marko Tejić takođe je postigao 18 poena, Đorđe Kaplanović i Nikola Rebić po 11, dok je Marko Gudurić završio meč sa 10 poena i 10 skokova.

Huventud je bio bolji od branioca titule Lijetuvos Ritasa (77:65), tako da se utakmica Zvezde i Katalonaca u petak od 12.45 časova već nameće kao ključna za plasman u finale turnira.

U prvom kolu B grupe sastaju se francuski INSEP i sarajevski Sparsi, odnosno Barselona i tim Engleske.

Zvezda je protiv Kineza iskoristila visinsku prednost, pošto je ubacila 64 odsto šuteva za dva poena i imala čak 29 skokova više. Protivnik se oslanjao na brzu igru u napadu i trojke, ali sa učinkom 8/27 u tom elementu nije mogao da pruži jači otpor.

Crveno-bijeli su krajem prve četvrtine vodili 24:7, da bi Kina u naredna dva minuta odgovorila serijom od 11:0, uz tri trojke i jednu kontru - 24:18.

Zvezda je do poluvremena postepeno vratila dvocifrenu prednost (40:29), a u nastavku otišla i preko "plus 20", pa je trener Slobodan Klipa u finišu mogao da odmori svoje najbolje pojedince.

Mečevi juniorskog F8 igraju se u dvorani "London Sokerdom", a samo će finalisti imati priliku da se oprobaju na parketu obližnje O2 arene.

(MONDO, foto: thelondonsoccerdome.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC