• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legende podržale "Partizan One Team Telekom"

Projekat Evrolige "Partizan One Team Telekom" je podržan od bivših asova crno-bijelih Predraga Drobnjaka, Miroslava Berića i Aleksandara Čubrila.

 Legende podržale "Partizan One Team Telekom"  Izvor: MONDO

Proslavljeni asovi Predrag Drobnjak, Miroslav Mića Berić i Aleksandar Čubrilo, inače bivši članovi Košarkaškog kluba Partizan i reprezentativci, održali su četvrti trening djeci koja učestvuju u projektu "Partizan One Team Telekom".

Oni su svoje veliko košarkaško znanje podijelili sa štićenicima Doma za nezbrinutu djecu "Drinka Pavlović". Mališani su bili u prilici da se druže i vježbaju koordinaciju pokreta, šutiranje na koš, dodavanje i druge košarkaške tehnike. Takođe, bilo je riječi o takmičarskom duhu i o tome kako se prihvata poraz.

"Projekat One Team je akcija koja okuplja najbolje košarkaše Evrolige i posebna mi je čast i zadovoljstvo što smo dio jedne takve akcije i da smo i mi imali priliku da se pridružimo mališanima na terenu, kako bismo promovisali sport kao moćno sredstvo pozitivne promjene u društvu. Sudeći po reakcijama mališana, vjerujem da će im ovo iskustvo mnogo značiti, a nadam se da ćemo nekog od njih vidjeti u nekom od vrhunskih klubova ili reprezentaciji u dogledno vrijeme", izjavio je Miroslav Mića Berić.

Štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović", tokom dva mjeseca imaće priliku da kroz igru uče i razvijaju timski duh i društvene vještine. Osim nedeljnih treninga sa košarkašima Partizana, biće održane radionice o sportu i prednostima zdravog načina života, a sportisti će sa najmlađima razgovarati i o problemima sa kojima su se susretali tokom karijere, i svojim primjerom će ih motivisati da i oni sami prevaziđu probleme koji ih muče. Tokom ovog perioda, djeca će imati priliku i da prisustvuju utakmicama KK Partizan nakon kojih će na radionicama diskutovati o samoj utakmici, stvarima koje im se sviđaju, o razlici između sportskog i nesportskog navijanja.

"Kompaniji Telekom Srbija velika je čast i zadovoljstvo što zajedno sa KK Partizan mt:s i Evroligom učestvuje u projektu One Team. Nadamo se da će djeca bez roditeljskog staranja iz doma Drinka Pavlović tokom projekta u radu sa košarkašima i trenerima KK Partizan steći vještine i znanja koja će im biti od koristi ne samo u bavljenju košarkom već u životu uopšte. Tu prije svega mislim na timski rad i fer-plej igru, koji su bitni za uspješno odrastanje i pravilno sazrijevanje. Telekom Srbija će uvijek biti tu da pomogne svima kojima je pomoć najpotrebnija, jer kada vidimo zadovoljstvo i osmjehe na licima djece koja su učesnici projekta Partizan One Team Telekom tada naš rad i postojanje dobija puni smisao", izjavio je predstavnik Telekom Srbija Bojan Svilanović.

"One team" je projekat košarkaške Evrolige koji ima za cilj da kroz sport ostvari pozitivan uticaj na društvo, a da djecu obuhvaćenu projektom motiviše da aktivno učestvuju u životu zajednice, da se podigne nivo tolerancije i sruše predrasude javnosti.

(MONDO, foto: Petar Stojanović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC