• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Odgovornost je naša

Srpski centar u timu CSKA izjavio da je njihova kolektivna igra u porazu od Olimpijakosa bila katastrofalna.

  Krstić: Odgovornost je naša  Izvor: MONDO

Još jedno razočaranje za upravu, ekipu i navijače CSKA na Fajnal foru Evrolige.

Prošle godine dozvolili su Olimpijakosu da u finalu dobije praktično "izgubljenu" utakmicu, da bi sada u polufinalu odigrali ispod svake kritike. Neprecizno, meko, stegnuto, gotovo kukavički - 52:69.

Klub sa daleko najvećim budžetom u Evroligi bez titule je još od trijumfa u Madridu 2008, što je za njih, nesumnjivo, predugo.

"Teško je reći nešto pametno poslije utakmice koju smo kao tim odigrali katastrofalno", rekao je Nenad Krstić, koji je u Top 16 fazi imao prosečan indeks korisnosti 18, u četvrtfinalu plej-ofa 20, da bi u petak ostao dva poena u minusu.

"Drugu godinu zaredom gubimo od Olimpijakosa, a ovog puta je njihova pobjeda kristalno čista. Totalno su nas nadigrali. Ja i ostali igrači čija je dužnost da predvodimo ekipu CSKA, moramo da preuzmemo odgovornost za ovo", dodao je Krstić.

Mesina je na prethodnim Fajnal forovima imao učinak 6/6 u polufinalima, kao trener Virtusa iz Bolonje i CSKA (u prvom mandatu). Sada je i toj seriji došao kraj.

"Možemo samo da čestitamo Olimpijakosu, koji nas je samljeo svojom agresivnošću i fizikalijama. Natjerali su nas da slabo odigramo u fazi napada. Igrali smo individualno, a cijele sezone nas je krasila kolektivna igra i najveći broj asistencija", jadao se Mesina na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Olimpijakos kontrolisao tempo utakmice i da je postigao previše poena ispod koša. Mesina je "crvenima" poželio da odbrane titulu prvaka.

Junak utakmice, centar Kajl Hajns, divio se odbrani svog tima, koja je tek trojkom Micova dvadesetak sekundi prije kraja pustila "armejce" da probiju granicu od 50 poena.

"Trener je sjajno postavio taktiku, a mi smo je sproveli u djelo veličanstvenim timskim nastupom. Željeli smo od početka da nametnemo svoj tempo i uspjeli smo u tome. Svako je odigrao svoju ulogu u našoj najboljoj odbrambenoj partiji sezone. Nadam se da imamo u sebi još bolju i da ćemo je prikazati u nedjelju".

(MONDO, foto: Beta/AP/Lefteris Pitarakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC