• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentativke Srbije u Kranjskoj Gori

Košarkašice Srbije do 22. maja u Sloveniji obaviće najvažniji dio priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

 Reprezentativke Srbije u Kranjskoj Gori Izvor: MONDO

Najbolje srpske košarkašice narednih deset dana boraviće na pripremama u Kranjskoj Gori, i tamo će odigrati kontrolne utakmice sa selekcijama Belgije 21. maja, kao i sa Slovačkom (20. i 22. maja).

Ekipi su se krajem prošle nedjelje priključile Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić i Jovana Rad, dok se selektor Marina Maljković pred polazak u Sloveniju zahvalila Nataši Bučevac, Mileni Marjanović i Dragani Stanković.

Srpkom timu će se po povratku u Beograd, 22. maja, pridružiti i Ivanka Matić koja još uvijek nije završila klupsku sezonu u Rumuniji.

"Nataša, Milena i Dragana su radom na treninzima i ponašanjem zaista ostavile veoma pozitivan utisak na mene. Zato uopšte nije fraza kad kažem da će se na njih ozbiljno računati u budućnosti. Dala sam im smjernice za dalji rad i vjerujem da će na sljedećem okupljanju biti još bolje", istakla je Marina Maljković.

Narednih deset dana u Sloveniji Marina Maljković smatra krucijalnim periodom za pripremu za Eurobasket u Francuskoj.

"Boravak u Kranjskoj Gori predstavlja glavni i najvažniji dio priprema za Evropsko prvenstvo. Manje više smo kompletni, jer nam nedostaje samo Ivanka Matić. Zato je potrebno da u ovom dijelu priprema zaživi tim, da sve igračice pokažu spremnost da se u potpunosti podrede kolektivu kako bi Srbija bila uspješna u Francuskoj", rekla je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije biće smještena u hotelu Kompas u Kranjskoj Gori, a na raspolaganju će imati dvije dvorane koje se nalaze u neposrednoj blizini.

"Sa Partizanom smo prije nekoliko mjeseci u Kranjskoj Gori odigrali prijateljsku utakmicu protiv Galatasaraja i već tada smo se uvjerili da ćemo imati savršene uslove da sprovedemo sve što smo planirali u ovom dijelu priprema", zaključila je Maljković.

Na pripreme u Kranjsku Goru otputovalo je 16 igračica: Milica Dabović, Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić, Jovana Rad, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić, Ines Ajanović, Jovana Popović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Kristina Baltić i Bojana Vulić.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj na programu je od 15. do 30. juna, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Letonije, Velike Britanije i domaćinom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC