• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dozet: Hoćemo "dvokorak" u Sarajevu

Košarkaši Igokee na megdan Bosni (19 h) putuju sa jasnim ciljem - da pobijede i u drugom polufinalnom meču i ovjere finale u "dvokoraku".

 Dozet: Hoćemo "dvokorak" u Sarajevu Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su prvi duel riješili u svoju korist rezultatom 82:44, u ligaškom dijelu takmičenja upisali su dvije rutinske pobjede (76:50, 90:58), što ih čini apsolutnim favoritima da i u Sarajevu dođu do slavlja.

Svjestan je toga i kapiten igosa Milan Dozet, koji je u izjavi za "Press RS" potvrdio da Igokea u Sarajevo ide da završi započeti posao.

"Realno je očekivati da pobijedimo. U dosadašnjim utakmicama protiv Bosne smo pokazali da smo u ovom trenutku bolja ekipa, pa se nadam da posao u ovoj seriji možemo završiti već u Sarajevu",
rekao je Dozet.

Kapiten Igokee je naglasio da se Aleksandrovčani previše ne osvrću na drugu polufinalnu seriju u kojoj igraju Široki i Mladost. Mrkonjićani su propisno namučili aktuelnog prvaka na "Pecari", a u utorak uveče će pred svojim navijačima (20 h) imati priliku da na pleća obore favorizovanog rivala i seriju eventualno odvedu u treću utakmicu.



"Iskreno, ne razmišljamo mnogo o drugom polufinalu. Teško je očekivati da Mladost iznenadi, iako je prva utakmica u Hercegovini bila prilično ‘gusta’. Široki je favorit i mislim da je realno očekivati da i on riješi seriju u dva meča", zaključio je Dozet.

Iako je Široki favorit, trener Mrkonjićana Goran Sladojević je optimista.

"Recept za pobjedu je jednostavan, moramo čvrstom igrom spriječiti rivala da koristi najjače oružje - šut sa distance. Ako uspijemo, onda ćemo uz veliku pdršku sa tribina biti na dobrom putu da izjednačimo rezultat u seriji", rekao je Sladojević za "EuroBlic".

Mladost će biti lišena usluga najiskusnijih pojedinaca Ranka Velimirovića i Ognjena Mlekića.

Parovi polufinala plej-ofa

Bosna - Igokea 0-1
Mladost - Široki 0-1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC