• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Zašto stranci brinu o našem timu?

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije kaže da još nije sastavio sprisak igrača za Eurobasket i da ga čudi zašto se strani mediji bave time.

 Ivković: Zašto stranci brinu o našem timu?  Izvor: MONDO

Dušan Ivković demantuje da su mu Kosta Perović (Unikaha), Milan Mačvan (Galatasaraj), Stefan Marković (Valensija) i Zoran Erceg (CSKA) otkazali učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji narednog septembra.

Takvu informaciju objavio je grčki portal "Eurohoops", koji je naveo i da se Duško Savanović dvoumi da li da nastupa za "orlove" na Eurobasketu.

Krilni centar Efesa je u ponedeljak potvrdio da ima probleme sa leđima i da je njegov nastup neizvjestan.

Dan kasnije, selektor Ivković je u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije demantovao da su pojedini igrači već otpisani.

"Čudi me da strana sredstva informisanja brinu o sastavu srpske reprezentacije za Evropski šampionat i to u trenutku kada još nismo saopštili ni spisak kandidata za nacionalni tim. Mi se trenutno nalazimo u fazi praćenja igrača, a srećna je okolnost što imamo vremena da posjetimo potencijalne reprezentativce u klubovima u kojima trenutno igraju i da direktno razgovaramo sa njima", istakao je Ivković.

On je tokom prethodnih nedelja bio u Moskvu i Istanbulu, gdje je imao razgovore sa potencijalnim reprezentativcima.

Ivković je rekao da tokom tih posjeta nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije.

"Razgovori u Moskvi i Istanbulu bili su veoma kvalitetni i otvoreni, ali tokom tih razgovora nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je igranje za srpski nacionalni tim nešto što se podrazumijeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu. Siguran sam da je to velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca".

Tema razgovorila bili su statusi u klubovima, forma, zdravstveno stanje...

"Jako je bitno da igrači kada dođu na pripreme imaju riješeno pitanje profesionalnog statusa u klubu. Druga tema razgovora bila je njihova trenutna igračka forma i zajednički smo napraviliu kraću analizu ituacije i mogućnosti da se ona unaprijedi. Takođe, razgovarali smo i o njihovom zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne"

"Itekako vodimo računa o tome da igrači imaju mogućnost da se oporave i odmore od dugih sezona, a u konsultaciji sa našom zdravstvenom komisijom, tražimo najbolje načine da se eventualne povrede saniraju“, rekao je Dušan Ivković.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC