• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmić otkazao Petroviću

Prvi otkaz selektoru košarkaške reprezentacije BiH.

 Kuzmić otkazao Petroviću Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprzentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović prije sedam dana objavio je širi spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.U utorak je stigao i prvi otkaz od centra Unikahe Ognjena Kuzmića, koji će ljeto provesti u kampu Golden Stejta, koji ga je izabrao na prošlogodišnjem draftu kao 52. pika.Španski mediji pišu da bi moglo doći do sporazuma Unikahe i tim iz Oklenda već na ljeto.

"Vjerujte mi da ne znam ništa o tome. I ja sam samo pročitao vijest, ali me niko nije o tome obavijestio. Polovinom juna, svakako, putujem u Ameriku i trebao bih ostati do kraja jula, te igrati Ljetnu ligu s Golden stejtom. Zato mislim da nije realno da dogovor bude postignut sada, prije nego što me vide kako funkcionišem na terenu, s njihovom ekipom", izjavio je Kuzmić za "Avaz".


Kuzmić trenutno igra za Huventud kao pozajmljen igrač Unikahe.U najjačoj evropskoj ligi prosječno bilježi 7,4 poena i 5,9 skokova za 18,8 minuta na parketu.Sigurno bi igrač njegovih sposobnosti dobro došao na EP u Sloveniji, ali NBA je prioritet.

"Već sam ranije rekao da ljeto planiram provesti u Americi, gdje ću igrati Ljetnu ligu", završio je Kuzmić, koji je rođen u Doboju 1990. godine. U KK Findo je počeo karijeru, potom je prije odlaska u Španiju nastupao i za zenički Čelik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC