• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda pet zaredom, Radnički bez Jadrana?

Crveno-bijeli nastavili seriju. Oslabljeni Kragujevčani bili "tvrd orah" na svom parketu - 66:72 (18:14, 15:22, 16:23, 17:13).

 SL: Zvezda pet zaredom, Radnički bez Jadrana? Izvor: MONDO

Ekipa Crvene zvezde Telekom popravila je skor na 8-3 (stopostotan učinak poslije Fajnal fora ABA lige - 5/5) i održala priključak sa vodećim tandemom, dok je Radnički drugim uzastopnim, a ukupno šestim porazom u 11 kola Superlige, doveo plasman u regionalno takmičenje pod veliki znak pitanja.

Vojvodina bi tri kola prije kraja mogla da ima dvije pobjede više od ekipe Miroslava Nikolića, uz meč protiv Kragujevčana na svom parketu u subotu i napomenu da je u gostima savladala direktnog rivala sa 15 poena razlike!

Radnički je u derbi protiv Zvezde ušao sa "osakaćenom" centarskom linijom, koja je povredom Stefana Birčevića svedena na Uroša Nikolića i kapitena Danila Mijatovića.

Muta Nikolić na početku je dao šansu i Vladimiru Vuksanoviću, ali je brzo odustao od njega i okrenuo se kombinacijama sa nižim igračima na "četvorci". Uglavnom je to bio Borisov, na čijem šutu (2/12 iz igre) se osjetio umor zbog velike minutaže i "rvanja" u odbrani sa snažnijim Subotićem.

Međutim, poznato je da se Radnički dobro snalazi u atipičnoj igri, pa je tako u pojedinim fazama meča uspijevao da itekako zbuni Zvezdu i uvede je u "prazne minute".

To je bio slučaj na početku četvrte četvrtine, kada crveno-bijeli do 36. minuta i kontre Nelsona za 61:54 nisu postigli ni poen.

Igor Rakočević potom je sjajnim dodavanjima omogućio Subotiću i Rašku Katiću da povise na 66:57, što se tri minuta prije kraja činilo nedostižnom prednošću. Na Zvezdinu nesreću, Katić je odmah zaradio petu ličnu grešku i nakon toga se brzo potvrdilo koliko je iskusni centar postao važan za igru čitavog tima u odbrani i napadu.

Domaćin je preko Vajta i Nikolića napravio mini-seriju od 5:0 (62:66), Rakočević je odgovorio košem iz daljine (62:68), ali je Radnički igrom na "sve ili ništa" iskoristio dvije greške crveno-bijelih da 24 sekunde prije kraja priđe na samo 66:68.

Boris Savović precizno je izveo slobodna bacanja, a Nelson presekao dodavanje Ćapina poslije stihijskog prodora pod koš i Rakočević je na drugoj strani mirno postavio konačan rezultat...

Zvezda u prvom poluvremenu dugo nije uspijevala da iskoristi svoje prednosti, djelimično zbog rano zarađena dva prekršaja Katića i Savovića.

Radnički je serijom od 8:0 dobio prvu četvrtinu sa 18:14, Zvezda početkom druge dionice uzvratila istom mjerom (18:22), ali je Nikolićev tim zahvaljujući sjajnim potezima Miljenovića i Sinoveca opet prešao u vođstvo i čuvao ga do pred kraj poluvremena.

Majk Skot je košem iz lijevog ugla terena u 18. minutu konačno kaznio zonu domaćeg tima (28:27), a potom je "eksplodirao" Demarkus Nelson i sa vezanih devet poena, od toga dvije trojke, preokrenuo na 33:36.

Katić je u trećoj dionici bio neriješiva enigma za Radnički, pogađao je i asistirao, a Lazić i Nelson su trojkama obezbijedili dvocifrenu prednost - 46:56. Kragujevčani su trojkom Mijatovića u 31. minutu smanjili na 52:59, ali im u loš napad u narednim minutima nije dozvolio da sasvim uhvate priključak.

To su na već opisan način uradili u finišu, ali Zvezda je smogla snage i nerava da uspješno privede posao kraju.

RADNIČKI: Miljenović (3as), Sinovec 9, Ćapin 13 (4as), Milosavljević, Jović, Borisov 10, Dimić, Nikolić 17 (7sk), Krstović, Mijatović 5, Vajt 11 (6sk), Vuksanović 1.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić, Subotić 11 (5sk), Rakočević 12 (6sk, 4as), Mitrović, Lazić 3, Simonović 3, Milovanović, Savović 4 (5sk, 3as), Katić 16 (6sk), Radivojević, Nelson 20 (5sk, 3as), Skot 3.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC