• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Aco Trica": Igokea pobjeđuje Široki sa 3-1

Selektor Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović uvjeren da će košarkaši Igokee prekinuti dominaciju Širokog u finalu plej-ofa.

 "Aco Trica": Igokea pobjeđuje Široki sa 3-1 Izvor: MONDO

Širokobriježani su devet puta osvajali titulu šampiona BiH, četiri puta uzastopno, ali popularni "Aco Trica" tvrdi za "Press RS" da je došlo vrijeme da ta serija bude prekinuta.

A prekinuće je Igokea, koja ove sezone ima skor 3-1 protiv ekipe sa Pecare. Dva puta su izabranici Dragana Bajića slavili u ABA ligi, a u prvenstvu BiH rezultat je izjednačen.

Prednost domaćeg parketa je takođe na strani Aleksandrovčana, koji su regularni dio regionalnog takmičenja okončali na liderskoj poziciji.

"Nakon svega što se dešavalo u regularnom dijelu ABA lige, neću otkriti tajnu da je Igokea favorit. Iza Aleksandrovčana je sjajna sezona, imaju prednost domaćeg parketa u finalu, a i odlazak centra Rašona Frimena je težak udarac za Široki u završnici", počeo je analizu selektor BiH.

Petrović očekuje zanimljivu finalnu seriju, ali ne vjeruje da će biti odigrano svih pet utakmica.

"Nekako mi je teško očekivati da će biti igrana ‘majstorica’. Mislim da će Igokea napraviti brejk ranije i slaviti sa 3-1".

Selektor BiH smatra da nije pravila mladog igrača po kojem u svakom trenutku na parketu mora biti igrač mlađi od 21 godine, prednost "igosa" bi bila još izraženija.

"Ovako, ta razlika je smanjena zbog igrača poput Borisa Baraća ili Domagoja Bošnjaka. Uprkos tome, Igokea je i dalje favorit".

Ključni čovjek po mišljenju Petrovića trebao bi biti Amerikanac Korsli Edvards.

"Vidjeli smo i na Fajnal-foru ABA lige da je Edvards čovjek koji preuzima odgovornost u odlučujućim momentima. On može biti prevaga posebno jer je centarska linija oslabljena odlaskom Frimena. Međutim, Igokea će kao i cijele sezone igrati timski i svako može da iskoči u prvi plan".

Selektor BiH nije siguran hoće li pratiti uživo sve utakmice finala plej-ofa kako bi na djelu vidio reprezentativce Filipa Adamovića (Igokea) odnosno Marka Šutala i Dalibora Peršića iz Širokog.

"Vjerovatno ću biti prisutan na prvom utakmici".


Prvi meč finala za titulu prvaka BiH igra se u utorak, 21. maja u Aleksandrovcu. Preostali termini su 25. i 28. maj, te 1. i 4. jun.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC