• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić i Milojević izvlače "pozitive"

Trener Crvene zvezde Telekom nije mnogo žalio zbog pobjede nedovoljnom razlikom, a njegov kolega iz Mege zbog poraza u derbiju 12. kola.

 Radonjić i Milojević izvlače "pozitive"  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom sa pomiješanim osjećanjima su napustili parket dvorane Pionir. Uspjeli su da pobijede Mega Vizuru (84:78), ali ne i da joj se punom mjerom revanširaju za poraz u Kruševcu, razlikom koju su željeli.

Takav epilog razjasnio je da će ekipa Dejana Milojevića imati priliku da u preostalim utakmicama ligaškog dijela Superlige Srbije sama odlučuje o svojoj sudbini.

Uprkos tome što su igrači Dejana Radonjića uspjeli da tokom drugog poluvremena steknu željenih osam poena prednosti, gosti iz Zemuna zaigrali su bolje u finišu, a onda i promašili nekoliko šuteva koji bi im, izvjesno, obezbijedili pobjedu.

Crveno-bijeli su se ipak trgli i pobijedili. Njihov trener bio je poslije meča zadovoljan.

"Spremali smo se za meč sa sviješću o kvalitetu protivnika. Ideja je bila da trijumfujemo takođe kvalitetnom igrom. Nismo potencirali razliku, iako je bilo jasno da smo u nekoliko situacija bili u situaciji da povedemo ubjedljivije i slavimo većom razlikom. Takođe je i Mega imala svoju priliku u završnici", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Posmatrajući papir sa statistikom ocijenio je da je 15 ofanzivnih skokova gostiju "veliki parametar" i pohvalio broj asistencija svojih igrača.

"Na njihovu zonu smo odreagovali sa velikim brojem poena i time smo zadovoljni. Uspjeli smo da izdržimo 'brejk' protivnika u završnici i izađemo kao pobjednici. Posebno me raduje 21 asistencija. Nadam se da ćemo do kraja regularnog dijela biti na ovom nivou", dodao je trener i istakao da ima problem sa "rosterom".

Šef struke poražene ekipe Dejan Milojević čestitao je svojim izabranicima na igri i borbi. Iako su u pretposljednjem minutu imali nekoliko napada za pobjedu, nisu uspjeli da obore rivala na koljena.

"Zvezda je zasluženo pobijedila. Znali smo šta nas očekuje - čvrst meč i jaka odbrana domaćih, koju su podigli u dosadašnjem dijelu Superlige. Bili smo na dvije lopte od pobjede, ali šta nije ušlo danas, ući će drugi put", izjavio je on.

Prema mišljenju mlađeg trenera, sama situacija u kojoj su se njegovi igrači našli u 39. minutu vrijedna je čestitke.

"Doći u priliku da pobijedimo Zvezdu nije mala stvar. Preostaje nam da pobijedimo još dvije utakmice i osvojimo drugo mjesto, što nam i jeste cilj, uz razigravanje mladih igrača", podvukao je Milojević.

Zvezda i Mega gotovo sigurno će se sastati u polufinalu plej-ofa, ostaje samo da rezultatima u preostala dva kola odrede ko će imati prednost domaćeg terena!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC