• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štemberger: Imam tri, hoću i četvrtu titulu

Siniša Štemberger tri puta do sada je osvojio titulu sa Širokim, a sada u dresu Igokee želi da osvoji četvrti trofej i to protiv bivšeg kluba.

 Štemberger: Imam tri, hoću i četvrtu titulu Izvor: MONDO

"Prije početka sezone postavili smo cilj da osvojimo prvenstvo Bosne i Hercegovine i na dobrom smo putu da to ostvarimo. Do sada sam tri put slavio sa Širokim u prvenstvu, a sada želim da ponovo podignemo pobjednički pehar i donesemo titulu u klub poslije 2001. godine", izjavio je Štemberger za "Glas Srpske".

Prvi finalni meč plej-ofa na rasporedu je u utorak od 20.30 časova u Aleksandrovcu (TV RTRS, BHT 1). Finale se igra na tri dobijene utakmice, a Igokea ima prednost domaćeg terena.

"Imamo veliku šansu da budemo prvi i vjerujem da smo u stanju doći do titule. Istina je da imamo prednost domaćeg terena, ali dok sam igrao za Široki, to nije bilo presudno, pošto smo uspjeli da dođemo do titule iako su Bosna i Igokea tada imale tu prednost. Moramo biti veoma koncentrisani i pametno odigrati prvu utakmicu, koja je dosta važna, ali ne i presudna. Mnogi nam već stavljaju medalje oko vrata, ali moraćemo dosta da se pomučimo da dođemo da pehara".

Široki je prije mjesec ostao bez centra Rašona Frimena, koji se nije vratio iz SAD, gdje je otišao na odmor.

"Njegov izostanak je prednost za nas jer imamo dobre centre koji znaju da igraju leđima ka košu. Ipak, odlazak Frimena uslovio ih je da igraju sa dva krilna centra, Željkom Šakićem i Borisom Baraćem, koji se izvlače ispod koša i znaju da pogode izvana. Smatram da je Šakić njihov najbolji igrač koji, osim poena i skokova, ima taj ‘okidač’ koji pokrene ekipu. Uz njega, ne treba zaboraviti ni Marka Šutala, koji preuzima odgovornost u ključnim trenucima", kazao je Štemberger.

Igokea i Široki ove sezone odigrali su pet mečeva i Aleksandrovčani su slavili u četiri, a ovo će biti četvrti put zaredom da igraju u finalu plej-ofa.

U Ligi 6 BiH Igokea je ostvarila devet pobjeda i samo jedan poraz, dok je sa dvije pobjede eliminisala Bosnu u polufinalu plej-ofa.

"Izuzev ‘Fajnal-for a’ Jadranske lige i dva meča sa Širokim, nismo imali jače utakmice i pokazalo se da smo po kvalitetu daleko ispred ostalih ekipa u BiH. S obzirom na to, imali smo vremena i da se malo odmorimo od napora u regionalnom takmičenju. Možda je to i loše jer nam je trebalo jačih mečeva pred finale, ali nismo mogli da biramo. Prvi korak je bitan i kako da krenemo u utorak", naglasio je Štemberger.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC