• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi trofej Igokei ili Širokom 10. titula?

Finalna borba za titulu šampiona Bosne i Hercegovine kreće u utorak uveče, a za pehar će se boriti košarkaši Igokee i branioca naslova Širokog.

 Drugi trofej Igokei ili Širokom 10. titula? Izvor: MONDO

Finalna serija igraće se do tri pobjede, a prednost domaćeg parketa, kao pobjednik Lige za prvaka, ima Igokea.

Blagi favoriti uoči starta finala su Aleksandrovčani, koji osim što imaju prednost domaćeg parketa, iza sebe imaju i sjajnu sezonu. "Igosi" su već osvojili Kup BiH, a u regionalnoj ABA ligi osvojili su ligaški dio, a potom u polufinalu ispali od osvajača šampionskog prstenja Partizana m:ts.

Igokea će ove sezone pokušati doći do druge, a Široki do desete titule šampiona BiH. Zanimljivo, Siniša Štemberger u karijeri ima tri trofeja sa Širokim, a sada želi sa Igokeom da osvoji četvrtu titulu. Oba finalista su u polufinalnoj seriji slavili sa 2:0, tako da su imali sedam dana da se pripreme za ono što ih čeka.

"Što se nas tiče, pauza nam nije ni trebala, jer smo bili spremni odmah nakon polufinala. Međutim, iskoristili smo je za dodatno uigravanje pred finalnu seriju. Povrijeđeni igrači su se oporavili i svih 12 košarkaša spremno je za start finala. Nema između Širokog i nas nikakvih tajni. Velika prednost bi mogao biti taj domaćin teren, koji je na našoj strani. Prva utakmica bi mogla biti jako bitna zbog psihičke prednosti u nastavku serije. Naravno, nadamo se najboljem. Široki jeste šampion, ali mislim da smo ove sezone kvalitetniji i da ćemo se na kraju radovati",
rekao je kapiten Igokee Milan Dozet za "Nezavisne novine".

"Osvajanje titule šampiona BiH i jeste naš glavni cilj ove sezone i zbog toga smo tu. Sve ovo prethodno što smo napravili, osvajanje Kupa i prvo mjesto u ABA ligi, je neki bonus za sve nas. Sada kreće ono pravo, a to je borba za šampionski pehar", dodao je Dozet.

U redovima Širokog takođe, ističu da je Igokea favorit, ali se ne odriču namjere da dođu do pete vezane titule šampiona BiH.

"Nama je bilo važno da se domognemo finala plej-ofa, što smo uspjeli i sada potpuno rasterećni očekujemo borbu za naslov. Sve naše ovosezonske ciljeve smo ispunili, ali to ne znači da se nećemo boriti za pehar. Naprotiv, pokušaćemo iznenaditi Igokeu i barem jednom ih dobiti na njihovom parketu, čime bismo preuzeli prednost domaćeg terena. Imali smo ranijih sezona iskustava kada smo kretali s pozicije broj dva, a na kraju smo slavili u seriji. Vjerujem u moje momke, idemo opušteno, bez imperativa, ali i vrlo motivisani da probamo nadigrati Igokeu. Istina oni jesu veliki favoriti, zbog svega što su napravili ove sezone, ali smatram da imamo kvalitet da se nosimo s njima", rekao je Damir Vujanović, trener Širokobriježana.

Prva utakmica finala plej-ofa igraće se u Laktašima s početkom u 20.30. Drugi susret će se igrati u Širokom Brijegu u subotu (25. maja) u 17 sati.

Dosadašnji šampioni BiH


1997/98 - Široki
1998/99 - Bosna Sarajevo
1999/2000 - Borac Banjaluka
2000/01 - Igokea
2001/02 - Široki
2002/03 - Široki
2003/04 - Široki
2004/05 - Bosna
2005/06 - Bosna
2006/07 - Široki
2007/08 - Bosna
2008/09 - Široki
2009/10 - Široki
2010/11 - Široki
2011/12 - Široki

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC