• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda Evroligu igra u Pioniru do 2014

Zauzeće Kombank arene jedini razlog zašto košarkaši Zvezde na jesen neće igrati pred 20.000 "Delija". Tu mogućnost dobiće već od 1. januara 2014.

 MONDO: Zvezda Evroligu igra u Pioniru do 2014 Izvor: MONDO

Crvena zvezda je htjela na velika vrata da se vrati u Evroligu, i da poslije 14 godina bude domaćin u najvećoj srpskoj hali ali je gotovo izvjesno to - neizvodljivo.

Kako saznajemo u sjedištu Evrolige, Zvezda je već prijavila halu Pionir kao mjesto gdje će igrati svoje utakmice u grupnoj fazi takmičenja.

To se odnosi, međutim samo na prvi dio sezone, odnosno na mečeve u 2013. godini, jer će, po svemu sudeći od starta 2014. preseliti u najveću srpsku dvoranu.

Naime, poslije sastanaka čelnih ljudi Crvene zvezde Telekom i Kombank Arene postalo je jasno da ima previše zauzetih termina u oktobru, novembru i decembru mjesecu, u nedjeljama kada se igraju utakmice Evrolige.

Ovo je u izjavi za Mondo potvrdio i direktor Kombank Arene, Dejan Petričević:

"Predstavnici Zvezde kontaktirali su nas u vezi sa mogućim održavanjem utakmica Evrolige u Kombank Areni a to zavisi prvenstveno od rasporeda takmičenja. Trenutno se čeka žrijeb na kome će se vidjeti kada je KKCZ domaćin a kada igra u gostima. U skladu sa tim datumima, sagledaće se da li je Kombank Arena raspoloživa u tom periodu".

Petričević međutim dodaje da već postoji veliki broj ugovorenih događaja za jesen

"Dejvis Kup, Svjetsko prvenstvo za rukometašice, rezervisali su Arenu dosta ranije tako da ugovorne obaveze onemogućavaju bilo kakvo pomijeranje. Iskreno se nadamo se da će žrijeb ići u našu korist, odnosno u korist Zvezde i da će se ovaj tim upravo ispod krova Kombank Arene, izboriti za što bolji plasman u Evroligi."

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da će crveno-bijeli od početka 2014. igrati svoje mečeve u Kombank areni.

"Koncept Zvezde je bio da se mečevi Evrolige i ABA lige igraju ove sezone u Areni, ali je problem to što je dvorana zauzeta do kraja godine. Dakle, sumnjam da tu može doći do nekih pomijeranja. Ipak, mi smo obavili razgovore sa čelnim ljudima Arena i sigurno je da mogu da kažem da će Crvena zvezda od 1. januara 2014. godine igrati mečeve u toj dvorani. To nije jeftino, ali već imamo dobre sagovornike u gradu i među čelnicim ljudima Arene, pa ćemo probati da napravimo dobar paket da igramo mečeve u toj dvorani", rekao je Nebojša Čović, dodavši da je želja "da Arena više bude u funkciji sporta za šta je i napravljena".

Crvena zvezda, i ukoliko ne izbori plasman u drugu rundu Evrolige, nastaviće takmičenje u Evropi, u Evrokupu.

Žrijebanje grupa za Evroligu održava se u četvrtak u Barseloni.

Jesen u Kombank Areni

12.okt koncert Vaya Con Dios 25.okt koncert - Gibonni
10-17.nov finale Dejvis Kupa (ukoliko Srbije prođe i bude domaćin)
23.nov koncert - Toni Cetinski
7-22.dec Rukomet SP za žene

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC