• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: Spreman za nove izazove

Novi košarkaš Crvene zvezde izjavio da je oduševljen što je stigao u veliki klub i da je spreman da se bori za mjesto u prvoj postavi.

 Marjanović: Spreman za nove izazove Izvor: MONDO

Boban Marjanović nije skidao osmijeh sa lica na zvaničnom predstavljanju na Malom Kalemegdanu. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom i kaže da je presrećan.

"Osjećam se fenomenalno što sam došao u ovako veliki klub. Ima mnogo kamera, nisam navikao na to. Zvezda će igrati Evroligu poslije mnogo godina, što je veliki uspjeh, a ja sam spreman da odgovorim novim izazovima i pomognem", rekao je pomalo zbunjeni Marjanović.

Novi centar Zvezde naglasio je da je spreman da u novom klubu nastavi sa dobrim partijama. On je prošle sezone odigrao sjajnu sezonu u Mega Vizuri, o čemu svjedoči i titula najkorisnijeg igrača Superlige.

"Stekao sam veliko samopouzdanje u Mega Vizuri. Kažu da veliki igrači stasavaju sa godinama, tako da očekujem da ću igrati još bolje. Mislim da ću u Zvezdi unaprijediti svoju igru", dodao je Marjanović.

Predsjednik kluba Nebojša Čović poželio je dobrodošlicu novom centru.

"Želim Bobiju da se osjeća ovdje kao kod kuće. Drago mi je što je došao u našu ekipu i očekujem da će Zvezda imati još jači tim nego prošle sezone. Pratim njegovu karijeru od dječačkih dana sa velikim interesovanjem. Imao je očekivanja da će prebroditi prepreke koje ima svaki igrač i mislim da je uspio u tome. U tome su mu pomogli ljudi u Mega Vizuri, a očekujem da će i u novoj sezoni biti još bolji. On poznaje većinu momaka u ekipi, dobar je i karakteran čovjek i mislim da će Zvezda mnogo dobiti njegovim dolaskom", rekao je Čović.

Marjanović je izjavio da je spreman da se bori za mjesto prvog centra sa Raškom Katićem, nekadašnjim saigračem iz Hemofarma.

"Raško i ja smo veliki prijatelji, poznajemo se još iz Hemofarma i znam kako je boriti se sa njim za mjesto u timu. Spreman sam za to, jer je to sastavni dio košarke", rekao je visoki igrač i dodao da je spreman i za saradnju sa trenerom Dejanom Radonjićem.

"Do sada nisam sarađivao sa trenerom Radonjićem, ali sam igrao protiv ekipa koje je vodio. Znam da se radi o fenomenalnom strategu i nadam se da neću imati problem i poteškoće da se prilagodim njegovoj koncepciji igre".

Marjanović je treće pojačanje crveno-bijelih. Prije njega u klub su stigli Jaka Blažić i Blejk Šilb, dok je ranije produžen ugovor sa Demarkusom Nelsonom.

Nebojša Čović ističe da tu nije kraj dovođenju novih igrača na Mali Kalemegdan, ali nije isključena mogućnost i da će neko od igrača napustiti ekipu.

"To pitanje je bolje postaviti treneru Radonjiću, jer on intenzivno radi na pripremi tima. Mislim da ćemo angažovati još jedno ili dva pojačanja, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem na kojim pozicijama. Sigurno je da nećemo praviti ishitrene poteze, jer i da ne dovedemo još nekog mi imamo tim za sljedeću sezonu. Kada je riječ o odlascima iz kluba i o to će biti jasnije narednih dana, takođe u dogovoru sa trenerom"
, dodao je prvi čovjek kluba.

On se osvrnuo i na žrijeb za Evroligu, koji je na programu u četvrtak, istakavši da je samo jasno da će se Zvezda boriti bez obzira na to ko će joj biti rivali.

"Koje god protivnike da dobijemo očekuje nas velika borba. U pitanju su jaki timovi, pa samim tim i naš odnos mora biti ozbiljan. Mi ćemo se boriti za drugi krug , iako tim nema opterećenje u Evroligi ove sezone. Igrači i stručni štab biće maksimalno rasterećeni, ali to ne znači da neće biti motivisani da daju maksimum i bore se", jasno je porućio Čović.

Duda nije zvao

Selektor Srbije Dušan Ivković najavio je da će zbog povreda morati da napravi određene promjene u spisku putnika za Eurobasket. Želja mnogih da se na njemu naknadno nađe Marjanović, ipak neće biti ispunjena.

"Nisam dobio poziv Ivkovića. Mislim da je centarska pozicija dobro pokrivena, da su svi pozvani igrači spremni da se odazovu, pa vjerujem da selektor zbog toga nije morao da upućuje naknadne pozive"
, rekao je Marjanović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC