• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (žrijeb): Partizanu pakleno, Zvezda na PAO

Partizan u grupi sa Barselonom, CSKA i Fenerbahčeom, Zvezda sa Panatinaikosom, Makabijem, Laboralom...

 EL (žrijeb): Partizanu pakleno, Zvezda na PAO Izvor: MONDO

Beogradska i srpska publika iduće sezone će uživati u sjajnoj košarci, iz nedjelje u nedjelju!

Kada je srpska država posljednji put imala dva predstavnika u Evroligi, zvala se Savezna Republika Jugoslavija, a dio elite bili su podgorička Budućnost i Partizan.

Bilo je to u sezoni 2002/2003, nakon čega je u Srbiji punu deceniju stajao znak jednakosti između pojmova "Evroliga" i "Partizan". Sada je tu i Crvena zvezda Telekom, tako da "vječiti" rivali prvi put u istoriji zajedno kreću u elitno kontinentalno takmičenje.

Evo rezultata žrijeba, obavljenog u četvrtak u Barseloni!

GRUPA A: Barselona, CSKA, Fenerbahče Ulker, Budiveljnik Kijev, Partizan, Nanter.

GRUPA B: Real Madrid, Efes, Žalgiris, Bamberg, Emporio Armani, Strazbur.

GRUPA C: Olimpijakos, Montepaski, Unikaha, Galatasaraj, Stelmet, Bajern.

GRUPA D: Panatinaikos, Makabi, Laboral Kuća, Lokomotiva Kuban, Crvena zvezda, pobjednik kvalifikacija.

Crno-bijeli su smješteni u grupu A sa učesnicima posljednjeg Fajnal fora - Barselonom i moskovskim CSKA (isto kao u sezoni 2012/13!), a tu je i Fenerbahče, predvođen najtrofejnijim evropskim stručnjakom Željkom Obradovićem.

Realno je očekivati da se te tri ekipe bez problema plasiraju u Top 16 fazu, a da se Partizan bori za četvrto mjesto sa debitantima u Evroligi - prvacima Ukrajine i Francuske, Budiveljnikom i Nanterom.

"Mnogo jaka grupa, pogotovo zbog ekipa iz prva tri 'šešira', ali njenom kvalitetu svakako doprinosi i Partizan. Imamo i novajlije, ali sigurno to nisu slabe ekipe", rekao je za "Sport klub" direktor kluba Mlađan Šilobad.

"Navikli smo da se borimo sa svima. Nismo bez iskustva, naši mladi igrači osjetili su prošle sezone kako je igrati Evroligu. Učinićemo sve da budemo što konkurentniji".

Crveno-bijeli takođe će odmjeriti snage sa kvalitetnim i atraktivnim protivnicima.

Oni iz prva tri "šešira" nisu dobili favorite, kakve je izvukao Partizan, ali se čini da je njihova grupa ujednačenija, tj. da je mnogo teže prognozirati konačan plasman. Posebno što postoji nepoznanica oko ekipe koja će doći iz kvalifikacija.

Panatinaikos je u Grčkoj povratio primat od Olimpijakosa (aktuelnog šampiona Evrope), Makabi je institucija evropske košarke, Laboral Kuća uvijek jaka, Lokomotiva Kuban pobjednik Evrokupa, raspolaže sa velikim budžetom...

"Grupa D sigurno će biti najjača u predstojećem ciklusu Evrolige, imajući u vidu da čekamo još jednog, vjerovatno vrlo kvalitetnog protivnika. Međutim, mi smo bili zadovoljni i prije žrijeba, jer Crvena zvezda učestvuje u Evroligi poslije 15 godina i za nas je to velika stvar", prokomentarisao je direktor Zvezde Davor Ristović.

"Svaka utakmica će biti praznik košarke, a siguran sam da ćemo dostojno reprezentovati Beograd i Srbiju", dodao je Ristović.

Četiri grupe od po šest timova formirane su iz unaprijed definisanih kvalitetnih razreda. Partizan i Zvezda bili su smješteni u peti "šešir" i nisu mogli da se nađu u grupi sa italijanskim Armanijem i poljskim prvakom Stelmetom.

Podsjetimo da od predstojeće sezone i timovi koji ne prođu u Top 16, ostaju u Evropi, "selidbom" među najbolja 32 kluba Evrokupa.

Osam ekipa na kvalifikacionom turniru (1-4. oktobra) će se boriti za posljednje mjesto u grupnoj fazi i to u "Zvezdinoj" grupi.

Parovi četvrtfinala su: Vareze - Oldenburg, Lijetuvos Ritas - VEF Riga (pobjednici se ukrštaju u polufinalu), Nimburk - Banvit, Himki - Ostende.

Prvo kolo Evrolige 2013/14 na rasporedu je 17. i 18. oktobra.

(MONDO, foto: euroleague.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC