• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekomov i Partizanov humani karavan

U okviru projekta Partizan One Team Telekom, dječica iz Doma "Drinka Pavlović" posjetila su mlade matematičare u Tulbi, kraj Požarevca.

 Telekomov i Partizanov humani karavan Izvor: MONDO

Telekom Srbija, KK Partizan mt:s i Evroliga nastavljaju da obilaze Srbiju i šire svoju humanitarnu akciju.

U četvrtak, u okviru projekta Partizan One Team Telekom, humanitarni karavan je na isteku 12. nedjelje svog krstarenja, boravio u Tulbi, kod Požarevca. Tamo su dječica iz Doma "Drinka Pavlović" posjetila matematički kamp u organizaciji Telekoma.

Štićenici doma bili su u prilici da kroz druženje i igru sa našim najboljim košarkašima jačaju timski rad i fer-plej, da se druže sa omiljenim igračima i posjećuju utakmice kluba. Osim toga, mališani su učestvovali i u radionicama, razgovarali sa svojim uzorima o sportu, problemima sa kojima su se oni susretali tokom karijere i učili kako da te probleme prevaziđu.

"Uvijek je pravo zadovoljstvo učiniti dobro djelo, a kada osjetite djelić energije koja je vladala na treninzima i zahvalnost ovih mališana, njihovu predanost, posvećenost i osmijehe na licima, znate da ste uradili pravu stvar. Veoma sam srećna što smo među djecom pronašli dvoje izuzetno talentovanih, koji će sigurno nastaviti da treniraju i ko zna - možda za koju godinu baš oni postanu novi šampioni", rekla je direktorka Sektora za odnose sa javnošću kompanije Telekom Srbija, Marija Bošković.

Ona je dodala...
"Posjetom kampu završavamo ovu fazu projekta One team, a ideja je bila da omogućimo djeci iz Doma i kampa, koji su i približnih godina, da se upoznaju i druže. Naravno, ovo nije kraj, naša misija je tek počela i planiramo da nastavimo dalje, još odlučnije i energičnije".

Projekat Partizan One Team Telekom proglašen je za najbolji primjer rada i partnerstva u okviru projekta One Team košarkaške Evrolige koji ima za cilj da kroz košarku poboljša integraciju djece bez roditeljskog staranja u društvo i pomogne im da postanu aktivni članovi zajednice, kao i da podigne nivo tolerancije i sruši predrasude javnosti.

Trenutno 15 klubova Evrolige čini One Team, među kojima su i CSKA, Anadolu Efes, Olimpijakos i Panatinaikos. Košarkaški klub Partizan pridružio se akciji u novembru 2012. godine uz podršku Telekoma Srbija.

"Drago mi je da smo danas na ovom izletu i da na ovakav način završavamo prvu fazu projekta Partizan One Team Telekom. U ime ekipe One Team-a željela bi da se zahvalim Telekomu na ovoj ideji, da danas djeca iz Doma imaju prilike da budu sa svojim vršnjacima iz matematičkog kampa", riječi su trenera Partizan One team Telekom, Nevene Milićević.

"Proteklih 12 nedjelja je bilo jedno veliko iskustvo i svima nama je samo dalo velikog elana i želje da u istom tempu nastavimo ovaj projekat od septembra".

Matematičko-sportski ljetnji kamp Matematičke gimnazije i Telekoma Srbija se drugi put zaredom organizuje na Tulbi kraj Požarevca i u njemu trenutno boravi 51 dete iz Srbije i dijaspore.

"Cilj kampa je da djeca uzrasta od deset, do 15 godina u idealnim uslovima provedu deset dana, akumulirajući svoju fizičku i mentalnu snagu. Prijepodne je namijenjeno matematičkom usavršavanju, a popodne sportskim i kulturnim aktivnostima - kreativnim radionicama, organizovanim izletima i posjetama Požarevcu, galeriji Milena Pavlović Barili, ergeli Ljubičevo i Golubačkoj tvrđavi. O velikom uspjehu prvog kampa svjedoči i činjenica da su skoro svi učenici koji su učestvovali na Kampu 2012, ove godine ponovo na Tulbi", izjavio je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Pauza do septembra, pa onda opet na put... Telekom Srbija, Partizan mt:s i Evroliga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC