• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović: Znam kako je Partizanu

Nekadašnji trener Zvezde, Lijetuvos Ritasa i Žalgirisa komentariše žrijeb prve faze Evrolige i perspektivu srpskih timova.

 Trifunović: Znam kako je Partizanu Izvor: MONDO

Bez obzira na snagu njihovih protivnika, Aleksandar Trifunović smatra da su Partizan i Crvena zvezda ove sezone na velikom dobitku zbog činjenice da će i u slučaju neprolaska u Top 16 fazu Evrolige, nastaviti takmičenje u drugoj fazi Evrokupa.

"Vrhunska košarka igraće se u Beogradu bar do kraja februara, što je sjajna stvar", rekao je Trifunović u razgovoru za "Sport Network".

Prema njegovim riječima, teško je govoriti o šansama "vječitih" rivala u Evroligi, jer malo ko u ovom trenutku ima definisan tim za narednu sezonu.

"Ima klubova za koje je Evroliga strahoviti izazov, kao što su Bajern, Budiveljnik, Nanter, Strazbur, a u tu grupu spada i Zvezda. Biće i onih kao što je Partizan, koji će pristupiti takmičenju bez euforije, ali sa značajnim iskustvom".

"Kako to često biva, u Partizanovoj grupi se izdvajaju tri kandidata za sam vrh tabele i tri tima koji su teoretski za donji dio, a od kojih će jedan otići dalje. Zvezdina grupa ima ujednačenost, gde su Panatinaikos i Makabi u prednosti zbog jakog domaćeg terena. Istovremeno mislim da svi navijači Zvezde moraju da shvate ozbiljnost Lokomotive Kubanj, koja će možda konkurisati i za Top 8".

Trifunović, koji trenutno nema angažman, pažljivo prati zbivanja u domaćoj i evropskoj košarci, pa je svjestan i krize kroz koju prolaze crno-bijeli, dvanaestostruki uzastopni prvaci države.

"Svaki klub ima svoje probleme, tako i Partizan sigurno muče ti dugovi. Znam kako je kada je neizvjesno ljeto i loša finansijska situacija, jer sam u Zvezdi radio sa igračima koji jedne sezone nisu bili plaćeni pet-šest mjeseci, a druge sezone mislim i duže. Ipak, za razliku od te Zvezde, Partizan sa Vujoševićem i Danilovićem bar ima jasnu sportsku logistiku".

Na drugoj strani, crveno-bijeli nemaju problema sa finansijama, ali će u Evroligu zakoračiti kao na nepoznato tle.

"Mogu da kažem kakvo je moje iskustvo iz prve evroligaške sezone, kada sam vodio Lijetuvos Ritas. Napravili smo dobar tim, ali uopšte nismo znali šta i koliko možemo. Bio nam je cilj da uđemo u Top 16, da bismo na kraju prve faze imali najbolji skor u cijelom takmičenju. Dobili smo 11 utakmica i tri 'tijesno' izgubili, što je bilo iznad očekivanja. Dakle, treba vjerovati u sebe i svoj rad".

Zvezda je već angažovala tri zvučna pojačanja.

"To su sve dobri igrači, ali neprimjereno je da komentarišem bilo šta jer nisam 'unutra' i ne znam kakva je vizija trenera Radonjića. Sigurno je da Šilb, Blažič i Marjanović imaju tržišnu, igračku i ljudsku vrijednost i mislim da su dobra pojačanja, ukoliko Zvezda ima jasnu viziju u kom pravcu gradi tim".

Vicešampion Srbije će ime svog posljednjeg rivala u D grupi saznati tek poslije kvalifikacionog turnira, početkom oktobra.

"Ne znam kakve su ambicije Banvita, jer oni ne ispunjavaju uslove za igranje Evrolige. Velika je nepoznanica šta radi Himki - djeluje da 'spavaju', ali oni i sa smanjenim budžetom mogu da igraju na visokom nivou... Ako ne bude većih iznenađenja, mislim da bi u Zvezdinoj grupi trebalo očekivati Himki ili Lijetuvos Ritas".

"Kvalifikacije dolaze brzo poslije Evropskog prvenstva i određenu prednost imaće timovi sa manjim brojem reprezentativaca, jer će moći da 'gađaju' vrhunac forme za taj turnir", istakao je na kraju Trifunović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC