• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (U-19): Ameri "zgromili" šampiona

Litvanci, šampioni sveta u ovom uzrastu iz 2011. godine, doživeli su ubedljiv poraz u polufinalu u Pragu - 100:60 za SAD!

 SP (U-19): Ameri "zgromili" šampiona Izvor: MONDO

U finalu Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina sastaće se Sjedinjene Američke Države i Srbija.

U drugom polufinalnom meču selekcija SAD-a ubjedljivo je savladala Litvaniju sa 100:60 pa će se u borbi za zlato, u nedelju od 20.15 sastati sa selekcijom Srbije, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Australije 63:58.

Amerikanci su još jednom bili nemilosrdni prema svojim rivalima. Do osmog uzastopnog trijumfa stigli su na izuzetno ubjedljiv način. Prepoznatljiva agresivnost, posebno u fazi odbrane, viđena je i ovoga puta pa su Litvanci "isprašeni" sa 40 razlike. Od prvog podbacivanja viđena je dominacija američke selekcije i već na polovini prvog perioda stigli su do dvocifrene prednosti - 15:5. Do poluvremena je razlika samo rasla pa su na veliki odmor otišli sa kapitalom od 21 poena - 47:26.

Ista priča viđena je i u drugom dijelu utakmice. Mnogi stručnjaci smatraju ovaj tim SAD-a za najjači u tom uzrastu ikada, a oni se trude da dokažu da je to zaista tako. Iako su imali izuzetno ubjedljivu prednost nisu odustajali od žestoke odbrane i agresivne igre tokom svih 40 minuta pa je prednost do kraja stigla i do 44 poena. Na kraju utakmice na semfaoru je stajalo 100:60.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bio je Džastis Vinslou sa 15 poena i devet uhvaćenih lopti. Najefikasniji je pak bio Markus Smart sa 18 postignutih poena, uz odličan šut iz igre 6/8. Treba istaći i odličan učinak Arona Gordona, mlađeg brata nekadašnjeg košarkaša Partizana Drua Gordona, koji je meč završio sa 14 postignutih poena i četiri uhvaćene lopte, uz sedam pogođenih šuteva iz devet pokušaja. Koliko su dominantni bili Amerikanci, posebno u odbrani, govori i podatak da nijedan Litvanac nije imao dvocifren košgeterski učinak. Donatas Tarolis i Tomas Dimsa su bili najefikasniji sa devet poena.

U finalu, koje je zakazano za nedelju od 20:15, selekcija Sjedinjenih Američkih Država sastaće se sa reprezentacijom Srbije. Podsjetimo, ove dve selekcije su već odigrale jedan meč na prvenstvu. Orlovi su jedini uspjeli da rezultatski ispariraju Amerikancima i izgube sa samo devet poena razlike. Kakav će biti ishod drugog, mnogo važnijeg duela ova dva tima, saznaćemo u nedelju oko 22 časa.

Izvještaj je preuzet sa portala MVP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC