• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (U-19, pol): Srbija - SAD 38:40

"Orlići" se sjajno drže poslije 20 minuta finalnog meča protiv favorizovanih Amerikanaca na Svjetskom šampionatu u Pragu - 38:40.

 SP (U-19, pol): Srbija - SAD 38:40 Izvor: MONDO

Juniorska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) u finalnom duelu Svjetskog šampionata u Pragu gube poslije prvog poluvremena od selekcije SAD sa 38:40 (22:26).

Tim Dejana Mijatovića hrabro je ušao u duel protiv favorizovanog protivnika. Ravnopravan rival bili su sve do kraja prvog dijela igre (u osmom minutu 18:18), ali su u finišu Amerikanci uspjeli da se odlijepe na 26:22.

Oni su i u drugom kvartalu, ponajviše zahvaljujući Rašidu Salimonu, koji je upisao 10 poena, održavali tu prednost. U 15. minutu Amerikanci su imali najvećih "plus sedam" (36:29), ali su srpski košarkaši do odlaska na veliki odmor uspjeli da smanje razliku na samo koš razlike, trojkom Nikole Jokića u posljednjim sekundama. Bila je to ukupno peta trojka Srbije iz 10 pokušaja, dok su rivali upisali tri uspješna šuta iz daljine iz devet pokušaja.

U selekciji Srbije najbolji u prvom poluvremenu je Jovan Novak sa devet poena, dok je Jokić zabilježio sedam, a Nikola Milutinov i Nikola Janković upisali su po šest.

Reprezentacija Srbije je na prethodnom SP, u Letoniji 2011, osvojila srebrnu medalju, dok su Amerikanci završili šampionat na razočaravajućem petom mjestu.

Bronzanu medalju na Svjetskom šampionatu u Pragu osvojila je selekcija Litvanije. Litvanci su u utakmici za treće mjesto savladali Australiju poslije produžetka sa 106:100 (85:85, 21:18, 21:16, 14:28, 29:23).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC