• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbogom, ako ABA primi klub s Kosova"

Čelnici Crvene zvezde i Partizana slažu se u jednome: "Ukoliko ABA liga primi neki klub sa teritorije takozvane države Kosovo, lige više neće biti".

 "Zbogom, ako ABA primi klub s Kosova" Izvor: MONDO

Poslije dugo, dugo vremena, košarkaške sekcije Crvene zvezde i Partizana složile su se oko iste stvari: "ABA lige neće biti ako zaigra klub sa Kosova", poručuju Nebojša Čović i Dragan Todorić.

Ukoliko ABA liga primi bilo koji klub sa teritorije takozvane države Kosovo, neće je biti!

Ovo je preko stranica "Kurira" poručio predsjednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović, a u potpunosti se s njim složio i sportski direktor Partizana mt:s Dragan Todorić.

Nakon što je novi trener košarkaškog kluba Peja iz Peći, Hrvat Danijel Luc, iznio u javnost želju da ta ekipa sljedeće sezone zaigra u ABA ligi, čelnici srpskih klubova oštro su reagovali na ovakve izjave i naglašavaju da to može značiti kraj regionalnog takmičenja, piše "Kurir".

"Kad bi pomenuti klub iz Peći ušao u ABA ligu, lige više ne bi ni bilo", kategoričan je Čović.

On je dodao da vjeruje da zasad svakako neće doći do toga:

"Puno toga još treba da se desi da bi jedan klub s Kosova igrao na zvaničnim regionalnim takmičenjima"
, zaključio je Čović.

Sportski direktor Partizana Todorić izjavio je da je suvišno komentarisati izjave trenera Danijela Luca, a da će, ukoliko do toga eventualno dođe, srpski klubovi reagovati ujedinjeno.

"Ne želim uopšte da komentarišem izjave trenera klubova s Kosova. Ukoliko dođe do toga, Partizan će uraditi isto ono što i svi drugi srpski klubovi. Nije Partizan jedini, sješćemo i dogovoriti se šta dalje", izjavio je Todorić i, kad je o ovoj situaciji riječ, složio se sa Čovićem.

"Iskreno, ne vjerujem da u skorije vrijeme uopšte može da se desi da Peja ili neki drugi klub s Kosova igra u ABA ligi", zaključio je Todorić.

KLUBOVI ODLUČUJU KO IGRA
Danijel Luc, ukoliko se do kraja budu poštovala pravila ABA lige, može samo da želi da nastupa sa svojim klubom u Regionalnoj ligi. Naime, da bi se klub sa teritorije takozvane države Kosovo takmičio u regionalnoj ligi, potrebna je saglasnost svih klubova učesnika, a sasvim je izvjesno da je srpski neće dati, nikad.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC