• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA ponudila Radničkom "vajld kard"!

Pošto Vojvodina u predviđenom roku nije ispunila finansijske obaveze prema ligi, Skupština ABA ponudila je mjesto Kragujevčanima.

 ABA ponudila Radničkom "vajld kard"! Izvor: MONDO

Vojvodina Srbijagas ipak se naredne sezone neće takmičiti u regionalnoj ligi. Radnički ima sjajnu priliku da ostane u eliti "ex-YU", iako to pravo nije izborio na terenu!

ABA liga saopštila je na svom sajtu da je KK Široki u potpunosti ispunio uslov za dobijanje pozivnice, dok KK Vojvodina to nije učinila.

Podsjetimo, oba kluba trebalo je da do 20. juna i Skupštine ABA Sidra uplate po 150.000 evra, kao naknadu za "vajld kard", ali pošto to nisu učinili, odobren im je dodatni rok - 5. jul.

Novosađani su do tog trenutka uspjeli da skupe svega 30.000 evra, izrazivši ujedno želju da ostatak od 120.000 uplate u ratama, što nije naišlo na odobravanje rukovodećih organa takmičenja.

"S obzirom na to da je pozivnica, koju KK Vojvodina Srbijagas nije iskoristila, namijenjena srpskom predstavniku za sezonu 2013/14, ona je u skladu sa odlukom na Skupštini ABA Sidra i u skladu sa propozicijama ABA lige, ponuđena sljedećoj ekipi na tabeli Superlige Srbije, odnosno ekipi KK Radnički iz Kragujevca, koji je dobio rok da do 9. jula u podne ispuni iste uslove koji su važili za KK Vojvodinu Srbijagas i KK Široki Winn", stoji u izjavi direktora ABA, Romana Lisca.

Podsjetimo da je Vojvodina u domaćoj Superligi zauzela četvrto, a Radnički peto mjesto, tako da je klub iz Šumadije poslije četiri godine na Jadranu trebalo da igra Prvu ligu Srbije.

Međutim, potvrdila se stara izreka, da dok jednom ne smrkne, drugom ne svane...

"Iskreno žalimo što KK Vojvodina Srbijagas i pored produženja roka ovog puta nije iskoristila šansu da nastupi u ABA ligi, ali mi je ohrabrujemo da nastavi sa postizanjem dobrih rezultata, sa uvjerenjem da će veoma brzo postati stabilan klub u svakom smislu i da će dostojno reprezentovati grad Novi Sad u ABA ligi", dodao je Lisac.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC