• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Radnički: I ABA liga i Evrokup!

Predsjednik Kragujevčana Ivan Grujin potvrdio da je prihvatio pozivnicu za učešće u ABA ligi sljedeće sezone. "Ne odustajemo ni od Evrokupa".

 KK Radnički: I ABA liga i Evrokup! Izvor: MONDO

Uprkos protivljenju Vojvodine, izvjesno je da će četvrti klub iz Srbije u regionalnoj ligi sljedeće sezone biti Radnički.

Pošto Novosađani nisu uplatili finansijsku naknadu (150.000 evra) do 5. jula, "vajld kard" je upućen klubu iz Kragujevca. Naravno, prihvaćen je.

"Potvrđujem da Radnički prihvata pozivnicu i da će, kao u svakoj prethodnoj sezoni, ispoštovati propozicije Jadranske lige, koje u ovom slučaju podrazumijevaju uplatu sredstava prije takmičenja. Uprava će uskoro postaviti zadatak pred stručni štab za narednu sezonu. Ne treba da podsjećam da smo u prethodnoj bili treća ekipa po plasmanu nakon ligaškog dijela. Dakle, 'ljestvica' je visoko postavljena", poručio je direktor kluba, Ivan Grujin.

Iako je tim Miroslava Nikolića prethodne sezone bio učesnik Fajnal-fora Jadranske lige, ligaški dio Superlige Srbije završio je na petom mjestu, iza Partizana mt:s, Crvene zvezde Telekom, Mega Vizure i Vojvodine.

S obzirom na velike finansijske probleme Novosađana, i ranije je moglo da se pretpostavi da će Šumadinci najvjerovatnije i od jeseni igrati sa najuspješnijim klubovima iz regiona.

"Ovom pozivnicom je, najprije, sačuvana pozicija za predstavnika srpske košarke u regionalnoj ligi. Pošto drugi srpski klub nije ispunio obaveze, nama je data prilika... Ekonomske prilike ne idu na ruku nijednom klubu, pa ni nama, ali sada je na svima u Radničkom da se maksimalno založimo kako bismo opravdali sačuvan status ABA ligaša" .

Iako su Kragujevčani kroz minulu ABA sezonu izborili plasman u Evrokup, ugrozili su svoj plasman neuspehom u Superligi Srbije.

Direktor ABA lige Roman Lisac u razgovoru za MONDO nije znao da objasni da li će reaktivacijom u regionalnom takmičenju, tim Miroslava Nikolića steći priliku da igra i međunarodno takmičenje.

Grujin ističe da svi u klubu to žele.

"Potvrđujem ovom prilikom i da se ne odričemo tog takmičarskog izazova. Želimo da igramo Evrokup. Preostaje da vidimo da li je to izvodljivo, iskreno se nadam da jeste, a u dogovoru sa čelnicima ABA lige ćemo definisati i taj naš status. To je interes i regionalne lige", podvukao je on i zahvalio se u ime kluba svima koji su protekle sezone podržavali Radnički.

Naredni sastanak predstavnika klubova učesnika ABA lige zakazan je za 9. jul, u Zagrebu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC