• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda prozvao "orlove", gdje je Mačvan?

Dušan Ivković je u ponedjeljak uveče sazvao zbor košarkaške reprezentacije Srbije.

 Duda prozvao "orlove",  gdje je Mačvan? Izvor: MONDO

Od 19 pozvanih igrača, nedostaje nekoliko, među kojima i Milan Mačvan.

Vasilije Micić će dobiti nekoliko dana odmora nakon što je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, Nemanja Nedović je "skoknuo" do SAD da potpiše ugovor sa Golden Stejtom, Nemanja Krstić je na EP (igrači do 20 godina), a Nikola Kalinić i Đorđe Gagić su na Univerzijadi.

Ali, glavno pitanje u ponedjeljak uveče bilo je: gdje je Milan Mačvan?

"Nemam kontakte sa Mačvanom i ne znam zašto on nije došao. Svi pokušaji da saznamo o čemu se radi nisu uspjeli, iz tog razloga pozvali smo dva nova igrača, Krstića i Kalinića. Nemam informaciju zašto se Mačvan nije pojavio na prozivci, očekivao sam da će doći", rekao je Ivković na pitanje novinara.

Ipak, selektor Srbije ostaje optimista po pitanju odluke Mačvana.

"Vjerujem da je svakom igraču ponos i želja da igra za nacionalni tim. U jednom našem razgovoru u Istanbulu, on mi je napomenuo da nije zadovoljan onim što pruža u svom klubu, da bi želio da radi na sebi i napreduje. Objasnio sam mu da je visok rejting stekao u reprezentaciji i da bi trebalo ozbiljno da razmisli i odluci. Moje mišljenje je da neigranje za reprezentaciju nije dobra ideja", objasnio je Ivković.

U ponedjeljak su se selektoru javili: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac i Dejan Musli.

"Orlovi" će narednih sedam dana raditi u Beogradu, a potom (15. jula) odlaze u Kranjsku Goru gdje će ostati do 28. jula.

Srpski tim će od 2. do 4. avgusta učestvovati na turniru u Celju sa Slovenijom, Turskom i Letonijom, a poslije toga planiran je povratak u Beograd, gdje će 10. i 11. avgusta biti organizovan turnir "Trofej Beograda" (osim Srbije, učestvuju Turska, Slovenija i Ukrajina).

Za 12. avgust zakazana je prijateljska utakmica sa Rusijom, a potom je planirano i učešće na turniru u Francuskoj, pa potom u Turskoj (Bjelorusija, Hrvatska, Turska, Srbija).

Iz Beograda se na Evropsko prvenstvo u Sloveniju odlazi 2. septembra, a od 4. septembra kreću borbe (Srbija je u grupi sa Litvanijom, BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC