• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković neće o ciljevima, vjeruje u rad

Iskusni strateg svjestan je da ga sa značajno oslabljenim i podmlađenim nacionalnim timom očekuje veliki posao do septembra i odlaska na EP.

 Ivković neće o ciljevima, vjeruje u rad Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije počeće pripreme za Evrobasket u Sloveniji (4-22. septembra) sa izuzetno malim brojem igrača - svega 13, a i među njima je jedan koji tvrdi da je u "mnogo lošem stanju" (Micov) i jedan koji se oporavlja od ozbiljne povrede (Teodosić).

Dakle, u početku će trenirati njih 11!

To, naravno, nije konačna cifra, jer Dušan Ivković očekuje da mu se postepeno stave na raspolaganje igrači angažovani u drugim nacionalnim selekcijama (Micić, Nemanja Krstić, Kalinić, Gagić), kao i opravdano odsutni Nedović.

Ipak, situacija je komplikovana i od te činjenice se nema gdje sakriti.

Posebno je zanimljivo kako će selektor "okrpiti" poziciju "četiri", na kojoj su mu zbog povreda otkazali Savanović, Veličković i Erceg, a Mačvan odlučio da se ne odazove.

Ne računajući već pomenute momke, na pripremama imamo još nekoliko potpunih debitanata (Bogdanović, Dangubić, Birčević, Katić), kao i nekoliko njih koji su bili pozivani u "A" tim, ali su igrali vrlo malo i nikada nisu učestvovali na velikom takmičenju kao što je seniorsko prvenstvo Evrope (Anđušić, Lučić, Štimac, Musli).

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, kao cilj u Sloveniji naveo je plasman na SP 2014, za šta će biti potrebno zauzeti šesto mjesto (ili sedmo, ako u prvih šest bude domaćin Španija).

Dušan Ivković odlučio je da, za sada, ostane uzdržan u tom pogledu.

"Ne bih o ciljevima, ali imam vjeru u kvalitetan rad. Na pripremama će biti veliki broj mladih igrača, za koje ne mogu da predvidim koliko će napredovati. Nešto konkretnije ću moći da kažem tek u samoj završnici priprema, pred put u Jesenice".

Drugim riječima, za oko šest do sedam nedjelja, nakon 11 odigranih utakmica i ko zna koliko treninga.

Selektor je dodao da će nastaviti da prati igrače koji ovih dana nastupaju na Univerzijadi, odnosno U-20 Evropskom prvenstvu, tako da nije isključeno da bude još naknadnih poziva, poput onih koje je poslao Krstiću i Kaliniću.

Mada, teško je reći ko bi to mogao da donese kvalitativni pomak na deficitarnim pozicijama.

"Podsjećam vas da smo na EP u Poljskoj 2009, kada smo napravili možda i prerani uspjeh, imali u timu čak petoricu debitanata i oni su tada iznijeli veliki teret... Čeka nas ozbiljan posao i nadam se da ćemo ga obaviti kvalitetno".

Ekipa će u uvodnoj fazi priprema, do narednog ponedjeljka, raditi u Zvezdarskoj šumi i u Pioniru (košarka i teretana), a igrači će obaviti i uobičajena testiranja.

Rivali u grupi na Evrobasketu biće im Litvanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Letonija i Crna Gora. Dalje idu tri najbolje selekcije.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC