• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Nikad više problema na okupljanju

Kapiten "orlova" ne pamti problematičniji početak priprema srpskog tima za veliko takmičenje. Ipak, ne gubi motiv za rad.

 Krstić: Nikad više problema na okupljanju Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković suočio se sa brigama već na okupljanju reprezentacije uoči priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Ukratko, od 19 pozvanih igrača, u hotelu Zira u ponedjeljak uveče je nedostajalo njih šest.

Poslije potvrđenih vijesti o povredama Novice Veličkovića, Zorana Ercega i Duška Savanovića, nedolaska Milana Mačvana na prozivku i pesimistični Vladimir Micov priznao je da ne vjeruje da će moći da ostane uz ekipu zbog stanja svog koljena.

Kapiten Nenad Krstić ne može da se sjeti okupljanja sa većim brojem problema.

"Zaista ne pamtim da smo imali toliko pehova sa povredama već na okupljanju", konstatovao je centar "orlova".

Uprkos tome, nalazi motiv za rad u narednim nedjeljama i mjesecima.

"Ipak, tu je dosta mladih igrača, tu smo i mi iskusniji... Svi zajedno imamo dovoljno motiva poslije prošle godine i kvalifikacija u kojima smo i razočarali i ostvarili cilj".

Evropsko prvenstvo u Sloveniji nazvao je "veoma važnim takmičenjem".

"Nije potrebno isticati zašto je to tako, već bi odmah trebalo postaviti primarni cilj i definisati da je to odlazak na Svjetsko prvenstvo", dodao je kapiten.

Obraćajući se novinarima pred igračima, selektorom Ivkovićem, predsjednikom Saveza Draganom Đilasom i potpredsjednikom Dejanom Bodirogom, ocijenio je da su okupljeni košarkaši najbolji koje Srbija ima.

"Oni su najbolje što imamo. Trebalo bi da budemo optimisti i mi i novinari i cjelokupna javnost. Isto tako, neophodno je da pružimo podršku ovim momcima", podvukao je Krstić.

Uz prisutne igrače, dio reprezentacije biće i košarkaši koji trenutno igraju u drugim selekcijama (Vasilije Micić, Nemanja Krstić, Nikola Kalinić i Đorđe Gagić) i Nemanja Nedović, koji je ranije prijavio svoje odsustvo.

Nakon početnih testiranja, Ivkovićevi izabranici otputovaće u Sloveniju na bazične pripreme. Tokom avgusta igraće na turnirima u Celju, Beogradu, Antibu i Turskoj.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji biće odigrano od 4. do 22. septembra. Rivali u grupi biće im Litvanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Letonija i Crna Gora. Dalje idu tri najbolje selekcije.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC