• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitant Katić, "užasno suv i debeo"

"Kockice su mi se složile u ovom periodu karijere i nisam htio da ispustim poziv selektora", kaže najstariji član "orlova".

 Debitant Katić, "užasno suv i debeo" Izvor: MONDO

Za razliku od krilnih centara, sve "petice" sa kojima je selektor Srbije Dušan Ivković planirao put na pripreme u Sloveniju odazvale su se pozivu i u ponedjeljak stigle u Beograd.

Doduše, zbog reprezentativnih obaveza nije bio prisutan Đorđe Gagić, ali će se pojaviti čim se završi Univerzijada u Kazanju.

Od najviših igrača, u hotelu "Zira" pred novinarima pojavili su se Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac i Dejan Musli.

Centar Crvene zvezde Telekom dobio je prvi poziv u državni tim u 33. godini života. Predstavnicima medija priznao je da se osjeća počastvovano i na konstataciju da je najstariji igrač u ekipi, a i debitant, odgovorio je sa osmijehom i citatom iz stripa "Alan Ford":

"Užasno suv i debeo", nasmijao se Katić.

Katić je tokom karijere nastupao za kragujevačku Zastavu, Crvenu zvezdu, Tibingen, Hemofarm, Partizan i opet Zvezdu.

"Kasno sam počeo da treniram, kockice su se u ovom periodu poklopile. Kada god da je poziv došao - dobro je došao. Možda sam i srećniji što je stigao u ovom periodu jer nisam htio da ispustim poziv. Ovo je i vrhunac moje karijere, dobio sam poziv u nacionalnu selekciju i trudiću se da to opravdam".

Na okupljanje je stigao iz rodnog grada, gdje se odmarao nakon naporne sezone. Osvajanje Kupa Radivoja Koraća i porazi u finalima ABA Fajnal fora i domaćeg plej-ofa nisu ga umorili fizički...

"Uspio sam malo i da treniram posljednjih desetak dana. Sam odlazak kući u Kragujevac mi je pomogao da se psihički odmorim. Mislim da sam fizički bio manje umoran nego psihički".

U narednom periodu očekuju ga bazične pripreme sa državnim timom. Ekipa će, nakon testiranja u Beogradu, otputovati u Sloveniju, gdje će u Kranjskoj Gori raditi do kraja jula.

Iskusni centar, koji je prošle sezone pružao najbolje partije u karijeri, ne bira ulogu u ekipi.

Prošle sezone prosječno je u ABA ligi postizao deset poena, uz 3,4 skoka.

U Superligi Srbije bilježio je po 13 poena i 4,8 skokova, u prvoj fazi Evrokupa 12,2 p i 4,7 sk, a u Last 16 9,8 poena i 2,6 skokova.

"Nisam nešto razmišljao previše šta će se desiti. Za mene je ovo čast što sam došao, stigao sam da pošteno odradim pripreme i izborim se za mjesto među 12 igrača koji će doći u Sloveniju", rekao je Katić i podvukao:

"Spreman sam da pomognem timu, na bilo koji način. Prihvatiću bilo koju ulogu. Ovo nije prestiž, tu smo zbog zajedničkog cilja i zajedničke vizije. Uopšte ne bi trebalo da budemo konkurenti međusobno, već da izgledamo kao tim".

Evropsko prvenstvo u Sloveniji biće odigrano od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Litvanijom, BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC