• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog 'orlića' se opet priča o košarci"

Selektor "U-19" reprezentacije Srbije Dejan Mijatović konstatovao po dolasku sa Svetskog prvenstva u Pragu: "Momci su dokazali da imamo budućnost".

 "Zbog 'orlića' se opet priča o košarci" Izvor: MONDO

Ljubitelji košarke u Srbiji dobro su prethodnih nedjelja zapamtili prezimena Pot, Novak, M. Janković, Jokić, Kutlešić, Micić, Anđušić, Milutinov, N. Janković, Andrić, Dobrić, Šalić...

Iako su neke od njih od ranije znali, igrači selektora Dejana Mijatovića predstavili su se čitavom svijetu u punom sjaju na Mundijalu za igrače do 19 godina.

Osvojili su srebrnu medalju, izgubivši od Amerikanaca u meču za zlato.

Poslije dugog puta kući iz Praga preko Pariza, doputovali su u Beograd u ponedjeljak uveče. Selektor je u utorak u "Kući košarke" sabirao utiske.

Na početku obraćanja novinarima priznao je da je odlučio da izađe pred javnost sa iskrenim riječima:

"Poslije prošlogodišnjeg EP u Viljnusu, kada smo gospodin Bodiroga, Tarlać i ja sjedili i pričali o ovoj generaciji, odlučili smo da moramo da idemo sa njom korak po korak. Ona polako prolazi nivoe, naročito što se tiče psihološkog aspekta", izjavio je Mijatović.

Pod njegovim vođstvom, ista generacija bila je vicešampion svijeta i 2011. godine.

"Smatrali smo da uz igrače koji se nisu pojavili prošle sezone i uz adekvatne pripreme, ovaj tim može da ide do kraja. Upravo zbog te činjenice i onoga što čeka našu košarku, iskreno sam želio da idemo na titulu Svjetskog prvaka, iz košarkaškog razloga" .

Prema njegovom mišljenju, igrači koje je poveo na Svjetsko prvenstvo ponovo su vratili igru u središte razgovora o srpskoj košarci.

"Opet pričamo o igri, talentu i umijeću, nakon priča o sporednim stvarima kojima smo se bavili čitave sezone".

Mijatović želi da pažnja javnosti bude usmjerena na njegove izabranike, jer su oni dio generacija koje bi trebalo da dokažu da srpska košarka ima budućnost i da "nije sve tako crno".

"U godištu 92', 93', 94' i 95' leži budućnost naše košarke. Od generacije 92' do 99' imamo 700 talentovanih igrača i od njih zavisi da li će naša košarka ostati u vrhu svjetske i evropske. Tu se nalazi profil igrača od pozicije jedan do pet koji ispunjavaju aspekte moderne košarke, polivalentnosti..."

"Moramo da učinimo sve da bismo napravili taj korak naprijed. Bili smo uvijek angarda u svemu i ovaj rezultat iz Praga bi trebalo da se nadoveže na pozive Dangubića, Krstića i Micića u seniorsku reprezentaciju. To je ta avangarda i to bi trebalo da se pozdravi", podvukao je Mijatović.

Dejan Bodiroga, potpredsjednik Saveza zadužen za mušku košarku, nazvao je rezultat igrača "izvanrednim uspjehom".

"Ova selekcija je, na čelu sa Mijatovićem, bila vicešampion svijeta i rezultat u Pragu je potvrda teze da se u Srbiji igra odlična košarka i da imamo potencijal".

Potom je zahvalio svima u reprezentaciji.

"Hvala im i čestitam im na igrama, izvanrednom vođenju tima i igračima, jer su dostojno predstavljali srpsku košarku igrama i ponašanjem".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC