• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kvalifikacije): Ljudi, dođite na basket!

Drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. godine, Srbija - Mađarska u sredu od 18 časova. Ulaz u Arenu je slobodan!

 EP (kvalifikacije): Ljudi, dođite na basket! Izvor: MONDO

Najboljim košarkašima Srbije iznenada se ukazala šansa da igraju pred svojim navijačima, tamo gde mnogo slavniji njihovi prethodnici nisu mogli - u beogradskoj Areni!

Drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. godine, Srbija - Mađarska u sredu od 18 časova. Ulaz slobodan!

"Do sada smo vežbali i igrali utakmice u manjim dvoranama - Kovilovo, Pionir, Kaljari. Od utorka prelazimo u znatno veći prostor i potrebno je da se u kratkom roku što bolje adaptiramo na promenu, kako bismo spremni dočekali Mađare", rekao je selektor Dušan Ivković.

Ulazi Arene biće otvoreni od 16.30 časova, publika će prvo popunjavati tribine na Nivou 200, a ukoliko bude potrebe za tim, preći će se i na poslednji Nivo 400. Parter (Nivo 100) će biti rezervisan za bivše asove, aktuelne sponzore i partnere Košarkaškog saveza Srbije, dok Nivo 300 čine lože.

Kupci ulaznica za meč protiv Mađarske, koji je trebalo da bude odigran u Pioniru, moći će da dobiju novac natrag od utorka između 12 i 19 časova na blagajnama tog sportskog objekta.


"Ostvarila se moja lična želja, da po dolasku Dušana Ivkovića na poziciju selektora novi početak košarkaške reprezentacije bude vezan za Arenu. Mislim da je ona idealno mesto za školovanje neke nove publike, za stvaranje kulta reprezentacije, zastave i himne. Nadam se ispunjenim tribinama, iako nam protivnik neće biti Španija", istakao je direktor Arene Đorđe Milutinović.

"Orlovi" su prošle srede počeli kvalifikacije sigurnom pobedom nad Italijom u Kaljariju, a domaća publika moći će da ih vidi u duelu sa ekipom koja je na startu izgubila od Bugarske, ali se onda vratila u život savladavši Italijane.

"Ta pobeda Mađara možda je nagoveštaj krize italijanske košarke. Ona je i dokaz da su svi puno napredovali i da nijedan tim ne treba dočekati sa potcenjivanjem. Što se nas tiče, idemo kroz kvalifikacije utakmicu po utakmicu, sa željom da na svakoj sledećoj prikažemo nešto novo", naveo je Ivković.

Selektor Srbije najavio je određene rotacije u sastavu tima, s obzirom na to da raspolaže sa 14 košarkaša i želi svima da ukaže priliku da se dokažu.

"Pružili smo jednu pristojnu partiju u Kaljariju. Imamo mlad, ambiciozan tim, sa dosta prostora za unapređivanje igre. I ovog puta očekujem dobar odnos prema obavezama, jer u Beogradu nemamo prava na kiks. U Evropi su danas dominantne samo tri-četiri reprezentacije. Već između pete ili osme i petnaeste ili šesnaeste, razlike su samo u pristupu i nijansama".

Zdravstveni bilten je povoljan, samo Nenad Krstić zbog virusa nije trenirao nakon povratka iz Italije. Ivković ga očekuje na parketu u ponedeljak uveče.

U drugom meču kvalifikacione Grupe A sastaće se Italija i Finska.

Na tabeli vodi Bugarska sa dve pobede, Srbija ima skor 1-0, Mađarska 1-1, Finska 0-1, a Italija 0-2.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC