• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alpska "košnica" i ljubljansko "gledališče"

Poslije nedjelju dana u Podmežakla areni i nastupa pred 4 i 5 hiljada bučnih navijača, "orlovi" se navikavaju na pozorišnu atmosferu u Stožicama.

 Alpska "košnica" i ljubljansko "gledališče" Izvor: MONDO

Praktično svaki meč prve faze Eurobasketa u Jesenicama nosio je svoju draž i bio izazov i za košarkaše, publiku, izvještače, fotoreportere...

U "konkurenciji" pristalica reprezentacija Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, pa i Litvanije, čak su i Letonci posljednjih dana prije selidbe u Ljubljanu dobili "balkanski šmek".

Bučno su proslavljali svaki poen, nosili dresove, pjevali...

Na sjeveru Slovenije navijalo se glasno, skoro da nije bilo slobodnih stolica u dvorani, a i na terenu je bilo uzbuđenja, utakmica i poteza koje ćemo dugo pamtiti... Preciznije rečeno - sigurno duže nego one koji su, do sada, uslijedili u važnijoj fazi takmičenja.

U danima odigravanja utakmica novoformirane Grupe E (dakle, kada ne igra Slovenija), lijepa i velika dvorana "Stožice" zvrji prazna. Potpuno neinspirativna, pozorišna atmosfera, više podsjeća na okruženje u kome se odigravaju pripremni turniri, nego na završnicu značajnog takmičenja.

Reprezentaciju Srbije prati 100 do 200 (s vremena na vrijeme) bučnih navijača po utakmici. "Nijemih" posmatrača ima još otprilike 500 i to je otprilike broj ljudi koji prisustvuju utakmicama "orlova".

Ukupan kapacitet Stožice arene za košarkaške utakmcie je 12.500 mjesta.

Nema sumnje da i taj faktor utiče na lošije nastupe ekipe Dušana Ivkovića nego ranije, bar podjednako koliko i "razvlačenje" takmičenja na nerazumno dug period.

Sasvim je jasno da su dvije nove grupe razdvojene po danima u cilju bolje posjete, kao što je jasno da su svi mečevi jednog kola mogli biti odigrani u istom danu, u dvije dvorane. Timovima Grupe E bi i "Tivoli" bio sasvim dovoljan.



Takođe, ostaje nedoumica oko svrsishodnosti ogromne pauze između završnih mečeva druge faze i prvih četvrtfinalnih okršaja.

Na primjer, ako se "orlovi" plasiraju u četvrtfinale kao druga ili četvrta ekipa Grupe E, poslije duela sa Francuskom (nedjelja, 21.00) imaće čak TRI dana "za odmor"?!

Uprkos svemu navedenom, najveći razlog za brigu svih koji prate igre i igrače Srbije na Eurobasketu su sve slabije partije srpske reprezentacije. Nema sumnje da bi njen dobar nastup protiv Francuske skrenuo pogled sa propratnih stvari i ulio optimizam pred najvažniju, četvrtfinalnu utakmicu.

Tada bi u drugi plan "pala" i činjenica da će ovo Evropsko prvenstvo trajati čak 18 dana!

Poređenja radi, Olimpijske igre 2012. godine, u Londonu, otvorene su 27. jula, a zatvorene 12. avgusta!

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC