• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: U Španiju po igru i atmosferu

Duško Vujošević odlučio se za 12 igrača koje će u nedjelju povesti na desetodnevnu turneju po Pirinejskom poluostrvu.

 PARTIZAN: U Španiju po igru i atmosferu Izvor: MONDO

Ekipa Partizana od početka priprema je radila u eksperimentalnom sastavu - bez nekolicine "A" reprezentativaca Srbije i Francuske, neki igrači su kuburili sa povredama, a mnoštvo neafirmisanih momaka dovedeno je na probu.

Spisak putnika za turneju po Španiji, od 15. do 25. septembra, daje nagovještaj sa kojim snagama će crno-bijeli ući u novu sezonu, odnosno ko bi od pridošlica mogao da zasluži profesionalni ugovor sa Partizanom.

Na put će u nedjelju krenuti: Leo Vesterman, Boris Dalo, Miloš Milisavljević, Strahinja Mićović, Nikola Malešević, Dragan Milosavljević, Mihajlo Andrić, Terens Kinsi, Nemanja Bezbradica, Nikola Milutinov, Dejan Musli i Đoko Šalić.

ZVEZDA I BAJERN "LEŠINARILI"

Duško Vujošević je na konferenciji za novinare u Pioniru još jednom izrazio zahvalnost igračima koji su zbog neisplaćenih zarada mogli da jednostrano raskinu ugovor sa Partizanom, ali to nisu učinili.

"Čak je i Lučić, poslije povrede Bertansa, tražio od mene saglasnost za odlazak u Valensiju... Milosavljević je bio na meti komšijskog kluba, za Bogdanovića je takođe postojalo interesovanje, javljao se Pešićev Bajern... Mogu da kažem da je bilo dosta 'lešinarskog' ponašanja, ali tako funkcioniše tržište. Možda bismo se i mi slično ponijeli prema nekom drugom".

Iz grupe igrača koji su nastupali na dosadašnjim prijateljskim utakmicama, u avionu se neće naći Pot, Zlovarić i Marelja, kao ni junior Aranitović. Na konferenciji za novinare nije precizirano kakav će ubuduće biti njihov status, ali za očekivati je da potraže nove timove.

"Svako ko je bio na probi, pokazao je volju da radi. Igrači koji su demonstrirali kvalitet i ispunili stroge kriterijume Partizana, oni će i ostati. Ipak, mislim da su u prethodnom periodu svi napredovali i pokazali da mogu da igraju ozbiljnu košarku", rekao je Vujošević.

Partizan će u narednih desetak dana odigrati šest utakmica - protiv Mursije, Kahasola, Real Madrida, Unikahe, Lokomotive Kubanj i Gran Kanarije.

"Idemo u Španiju da odmjerimo snage sa jakim timovima, neki su i evroligaši. Kroz te utakmice ćemo moći da vidimo gdje smo trenutno, mada je činjenica da nam i dalje nedostaje nekoliko važnih igrača. Čeka nas teška sezona i biće potrebno dosta strpljenja da bi sve došlo u red", dodao je novi kapiten Milosavljević.

Vujošević je podsjetio da je klub bio "primoran" da proda jednog od najboljih pojedinaca, Vladimira Lučića, da od početka priprema nisu tu Bogdanović, Gagić, Lovernj i povrijeđeni Bertans, dok su Milutinov ("skakačko koljeno") i Musli (zadnja loža) zbog povreda imali, ili imaju, diskontinuitet treninga.

"Idemo na ozbiljnu turneju, sa obavezom da odmah počnemo da stvaramo pozitivnu atmosferu, jer bez nje nema ni rezultata. Pred nama je turbulentan period, jer ćemo nekompletni i neuigrani da igramo protiv jakih timova. Dakle, igru i atmosferu ćemo vjerovatno morati da tražimo kroz poraze",
apeluje iskusni trener na razumijevanje javnosti.

"Partizan je kao Hor bečkih dječaka. Uvijek su tu novi solisti, ali se održava visok nivo. Vjerujem da ćemo napornim radom podići individualni kvalitet i doći do dobre timske igre, ali to ne može da se dogodi preko noći".

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC