• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako zaustaviti Francuze i Parkera?

Stručni štab i reprezentativce Srbije u nedjelju čeka veliki posao - borba za "trikolorima" i njihovim renomiranim plejmejkerom.

 Kako zaustaviti Francuze i Parkera? Izvor: MONDO

Nije potrebno veliko poznavanje košarke da bi se konstatovalo da je ogromna snaga francuske reprezentacije koncentrisana u rukama Tonija Parkera.

Pravi izazov za trenere i igrače sadržan je u odgovoru na pitanje "Kako zaustaviti jednog od najboljih plejmejkera današnjice?".

Litvanska selekcija, rival "orlova" iz prve faze, uspjela je da u uvodnom meču druge runde Eurobasketa, nanese poraz Francuskoj.

Selektor Jonas Kazlauskas rekao je novinarima u Stožice areni koji je jedini način za borbu protiv kreatora igre San Antonija.

"Teško je zaustaviti Parkera, ali smo to uradili kao tim. Glavna ideja nam je bila da mu se suprotstavimo sa više igrača i da tako pokušamo da ga spriječimo. Upalilo je. To je ključ pobjede", rekao je on.

Trijumf nad "trikolorima" daje mu pravo da dijeli lekciju o odbrani od Parkera. Neuspjeh u duelu sa "orlovima" jedan je od mnogo razloga koji, ipak, daju veću težinu riječima srpskog selektora, Dušana Ivkovića. On je u subotu detaljno analizirao igru Francuza.

Nažalost, u nedjelju neće moći da računa na povrijeđenog Stefana Markovića, startnog plejmejkera svog tima.

"I Francuzi imaju dosta oscilacija, izgubili su od Nijemaca i Litvanaca. Pokazali su svoje pravo lice na startu, u utakmici sa Letonijom. Kvalitet im je, prije svega, sadržan u njihovoj atletskoj građi i igračima koji prave razliku. Toni Parker je dominantan igrač i u NBA ligi. Njih, prije svega, karakteriše kontranapad i igra Parkera od koša do koša, koju prate ostali igrači. Imaju odlično postavljenu igru i par iskusnih igrača, kao i šutere, Batuma i Želabala", ocijenio je Ivković, pa dodao:

"Možda imaju malo oslabljenu centarsku liniju, al i tu je Ažinka, koji je i protiv nas igrao odlično, u Francuskoj".

Selektor Srbije nekoliko je puta istakao da ne želi da njegov tim prima lake poene.

"Bez obzira na to koliko Francuzi bili dominantniji u fizičkom dijelu, i oni imaju slabosti. Mislim da bismo, poslije dvije slabe utakmice, trebali da odigramo jednu utakmicu na očekivanom nivou", dodao je Ivković.

Duel Srbije i Francuske biće odigran u nedjelju, od 21.00 čas. Obje ekipe izborile su plasman u četvrtfinale i samo će raspoređivati konačne pozicije u Grupi E. "Orlovi" mogu biti prvi ili treći.

(Izvještač MONDA iz Francuske, Mladen Šolak, foto: Beta/AP/Petr David Josek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC