• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUROBASKET: Ukrajinci, kažite merci

Belgija pobijedila Letoniju 60:56 i poslali Ukrajince u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji.

 EUROBASKET: Ukrajinci, kažite merci Izvor: MONDO

Jedno od najprijatnijih iznenađenja Evropskog prvenstva u košarci, selekcija Letonija, ipak, neće ići u četvrtfinale.

Kada je bilo najvažnije, Letonce je "izdalo" najjače oružje - šut. Samo 29 procenata iz polja i samo pet trojki, bili su glavni uzrok poraza Letonije od Belgije.

LETONIJA - BELGIJA 56:60 (15:14, 17:18, 10:14, 14:14)

Takvim ishodom, otklonjena je dilema i oko posljednjeg putnika u četvrtfinale iz Grupe E. U narednu, treću i završnu fazu Evropskog prvenstva odlaze reprezentacije Srbije, Francuske, Litvanije i Ukrajine!

Bezvoljni i "umrtvljeni" igrači Ajnarsa Bagatskisa istrčali su na teren sa pretpostavkom da će Belgijanci sami sebe pobijediti. "Opalili" su čak 29 trojki i pogodili samo pet. Kada je tako, Letonci teško mogu da se izbore sa bilo kojim rivalom.

Doduše, Dairis Bertans imao je u posljednjem napadu svog tima priliku da trojkom izjednači, čak je i ostao usamljen na oko sedam metara od koša, ali je promašio.

Sa druge strane, Ven Mukubu je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i postavio konačan rezultat. Letonci nisu krili nervozu i bes zbog propuštanja velike prilike za plasman. Frejmanis i Rihards Kuksiks su se neskriveno raspravljali pod obručem...

Janičenoks, Kuksiks i saigrači dugo će žaliti zato što su propustili priliku da ostvare istorijski uspjeh. U prvoj fazi su za sobom ostavili polufinalistu iz Litvanije (Makedoniju), a u drugoj fazi "pregazili" Ukrajince i odlično se suprotstavili Ukrajincima.

U drugom meču dana (17.45) sastaju se Litvanija i Ukrajina, dok će Srbija i Francuska od 21 čas razjasniti ko će sa prve pozicije Grupe E u četvrtfinale.

LETONIJA: Mejers 6, Mejeris 7, Frejmanis 10 (11 sk), Blums 4, J. Berzinš, Bertans 5, Kuksiks 9, Škele 4, Janičenoks 4 (6 sk), Štrelnieks 7, K. Berzinš , Selakovs.

BELGIJA: Mors 4, Van Rosom 4, Began, Ervel 10 (7 sk) , Mvema, Tabu 8 (8 sk, 4 as), Seran, Muja 2, Mukubu 13, De Zeuv 5, Maso 14, Drizen.

(MONDO, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC